0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 4. 2012

Swamp Shark (2011)

Na Aligátoří festival zavítá i jeden nevítaný a hlavně nenažraný žralok, který všem ukáže, že se dá přežít i ve sladké vodě…

Oblast Atchafalay leží uprostřed mokřin a bažin. Přímo ideální místo pro převoz pašovaných exotických zvířat. Při poslední dodávce však dojde k nehodě a do místních vod unikne nebezpečný a především velice agresivní žralok. Brzy se v okolí začnou ztrácet lidé a místní šerif nevěří „pohádce“ majitelky baru Rachel, která tvrdí, že viděla ve vodě žraločí ploutev. Je přesvědčen, že za vším stojí aligátoři, kteří zde žijí. Odhodlaná žena společně se svou rodinou a pár přáteli musí rychle najít způsob, jak nebezpečného predátora zastavit, protože právě začal Aligátoří festival a obětí začne brzy rapidně přibývat…


Režie: Griff Furst

Rok výroby: 2011
Délka: 85. min
Země: USA

Hrají:
Kristy Swanson ………………….( Rachel Bouchard)
D.B. Sweeney ……………………(Tommy Breysler)
Robert Davi ………………………(Sheriff Watson)
Jeff Chase ………………………...( Jason 'Swamp Thing' Bouchard)
Jason Rogel ………………………( Martin)
…a další



Griff Furst se rozhodl konkurovat společnostem, jako jsou Asylum nebo Nu Image a natočil další novodobou žraločí pecku, která má do kvalit Čelistí opravdu hodně daleko. K mému překvapení však nejde ani zdaleka o takový paskvil, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ani zde se sice nevyhneme „přehnaným scénám“ ve stylu vyskakujícího žraloka, který se v pohodě vyšvihne na břeh a pak zase skočí do vody, ale na podobné kokotiny jsme si už přece všichni zvykli. Co na tom že žralok vypadá dementně, když naštěstí není moc vidět, teda až na konci.

Základem k alespoň polovičnímu úspěchu je angažování herců a hereček, kteří moc nepřehrávají. Tady se to do jisté míry povedlo, ale nebudu je raději moc přechvalovat. Do hlavní role Furst obsadil známou herečku  Kristy Swanson, která mě ovšem zaujala spíše svými fotkami v časopisu Playboy, než výkonem zde. Naštěstí měla po boku několik individuí, jenž dokázali pobavit svou blbostí.

Ostatně celý snímek je pojat v poněkud  „humornějším“ duchu. Určitě to nebylo tvůrčím úmyslem, ale díky jejich neschopnosti to z toho nakonec vyplynulo. I díky tomu jsem nějak nepostřehl žádnou děsivější atmosféru, ale její absence mi výrazněji nevadila. V určitých chvílích se ovšem přece jenom objevil jistý náznak napětí, díky čemuž vzrostlo mé konečné hodnocení. I tak je Swamp Shark jen dalším žraločím filmem v mé sbírce, který mi stačil vidět jen jednou a nikdy více.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat