0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2012

Mega Piranha (2010)

Nejhorší a zároveň i největší piraně v dějinách hororového žánru útočí a sežerou všechno co se jim postaví do cesty.

Ve venezuelských laboratořích vědci pomocí genetických pokusů dokázali vytvořit nový druh piraně. Tyto ryby jsou schopné dorůst do obrovské velikosti, rychle se množí a měly sloužit jako zdroj potravy pro hladovějící. Nešťastnou náhodou se však tito nebezpeční predátoři dostanou na svobodu a začnou žrát vše co se jim postaví do cesty. Jediný kdo je může zastavit je agent Fitch a skupina biologů, kteří tyto mega piraně stvořili.


Český název: Megapiraňa
Režie: Eric Forsberg
Rok výroby: 2010
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Paul Logan ... (Jason Fitch)
Tiffany ... (Sarah Monroe)
Barry Williams ... (Bob Grady)
David Labiosa ... (Colonel Antonio Diaz)
Jesse Daly ... (Dr. Eli Gordon)
...a další

Dámy a pánové hranice hororového žánru a především zvířecího (monster) odvětví dostaly další těžké K.O. Společnost Asylum ve spolupráci s ‘‘režisérem‘‘ Ericem Forsbergem dokázali stvořit něco, co před nimi zřejmě ještě nikdo nedokázal a stali se nefalšovanými králi odpadních vod. Všem jenž se na tomto veledíle podíleli bych doporučil psychiatrickou léčebnu a doživotní zákaz práce ve filmovém průmyslu.

Na tenhle kousek jsem se musel dodívat až napodruhé, protože mé nervy to poprvé za čtyřicet minut vzdali. Něco tak dementně ulítlého jsem ještě v životě neviděl a doufám že už ani neuvidím. Chudáci ti jenž za tohle uvalí své peníze. Poprvé jsem se s tímhle filmem tak trochu seznámil na letošním FF 2010, kde jsem měl dost již z pětiminutové ukázky. Jelikož jsem však sadomasochista, tak jsem si tenhle paskvil musel samozřejmě obstarat. No a musím uznat, že psát tuhle recenzi je pro mě opravdu horor, protože bych dokázal tenhle kousek ohodnotit jen jedinou větou, která by se skládala především ze sprostých slov.

Herecké výkony všech aktérů jsou opravdu komické a nevím jestli bych měl vůbec jejich předvedenou práci označovat tímto názvem, protože do herectví to mělo dost daleko. To však nebylo to nejhorší co nás zde potkalo. Samotný film nelze brát v žádném případě ani trochu vážně, vždyť ani sami autoři to nedělali. Nebo lépe řečeno si z diváků udělali jednu velkou pr..l. Hororovou atmosféru aby zde člověk pohledal a pokud zde opravdu nějaká byla, tak jste jí museli hledat pod lupou. Bohužel tenhle kousek nefunguje ani jako parodie, protože i ty mají alespoň nějakou úroveň a špetku hrdosti.

Před spuštěním je potřeba se trošku posilnit alkoholem, protože jinak tuhle odpadní jízdu nepřežijete se zdravým rozumem, Zapomeňte na hejno masožravých piraní, které oběti ohlodají během okamžiku na kost, protože tohle tady neuvidíte. Tvůrci se řídili heslem, že na velikosti opravdu záleží a tak dali šanci vzniknout obřím digitálním predátorům, kteří sežerou vše na co přijdou. A to myslím opravdu doslova, protože zde si obohatí jídelníček například válečnou lodí, ponorkou či vrtulníkem. Aby toho nebylo málo jsou rovněž skvělými akrobaty a bez problémů přeskočí přes půlku ostrova. Přežijí výbuch atomovky a doslova vybuchují při nárazu. Nejeden dům v tomto filmu by mohl vyprávět. Samotné ztvárnění ryb a jejich pohyb nad vodní hladinou, ale i pod ní ve mně vyvolávali záchvaty smíchu. Ne nedělám si srandu, ale víte co podívejte se sami co dalšího vás tady ještě čeká. Jediný důvod proč tomu nedám čistý odpad, který si mimochodem tenhle kousek plnohodnotně zaslouží je ten, že jsem se u toho opravdu několikrát musel zasmát, protože větší pi****nu jsem snad ještě neviděl.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat