0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 4. 2012

Newlydeads, The (1987)



Líbánky můžou být pěkně nebezpečné…
Lloyd vlastní malý hotel u jezera, kde můžou novomanželé trávit líbánky. Někteří zde chtějí nerušeně prozkoumat pružnost matrací a oddávat se nespoutanému sexu, jiní si potřebují utužit křehký vztah. Všichni však touží po klidu, který tolik potřebují. Sám majitel se právě oženil a tak potřebuje zkrotit svou divokou klisničku. Jenže idylka tohoto místa je narušena osobou, která vstane ze záhrobí, kde ležela dlouhá léta. Touha po pomstě je silnější, než kameny držící tělo na dně jezera. Lloydova minulost totiž není zrovna bez poskvrny a transvestita Jackie se vrací, aby rozpoutal krvavou odplatu…



Český název: Čerstvé mrtvoly
Režie: Joseph Merhi
Rok výroby: 1987
Délka: 77. min
Země: USA

Hrají:
Jimmy Williams……………….(Lloyd)
Scott Kaske……………………(Jackie)
Rebecca Barrington……………(Blanche)
Jean Levine…………………….(Chris)
Doug Jones…………………….(Tim)
…a další



Lloyd Kaufman a jeho společnost Troma čas od času vezmou pod svá křídla i filmy jiných autorů, aby jim pomohli na svět. Tentokrát se však účastnili jen velmi okrajově a veškerá zodpovědnost tak přišla na vrub režiséru Merhimu, který určitě nepatří mezi neznámé tvůrce. Ve svých začátcích však příliš úspěchů neposbíral a ani tímto kouskem si zrovna dvakrát velké jméno neudělal. Celé to na mně působilo dosti amatérským nádechem, který se nám snaží nabídnout porci „céčkové“ podívané. Podobně jako u Tromy, tu máme šanci shlédnout porci nevkusného humoru (který zde ovšem není ani moc směšný), rádoby drsných scének pošplíchaných umělou krví a jiným marasem a taky několik obnažených dívek. Ty jediné asi stojí za zvýšenou pozornost.

Dějově vás totiž film moc za srdce nechytne. Kupa nesmyslných dialogů a trapných situací vás spíše začne uspávat, než byste seděli přilepení na obrazovce se zatajeným dechem. Přitom některé vraždy vypadají na první pohled docela zajímavě. Gore asi ve dvou případech rovněž ušlo, jenže pořád jsem se nemohl zbavit ony do očí bijící umělosti a nedokonalosti. I samotný zjev hnijící/ho Jackie/ho vypadal debilně.

Snad jedinou lepší chvilkou kromě koziček je ožralý farář, který mě dokázal nejednou rozesmát. Takovou radost ze života bych chtěl taky mít. Oproti tomu dvojice policajtů tam neměla co dělat. Byli však jen jedni z mnoha přehrávajících (ne)herců. Naprosto katastrofální byla v určitých pasážích kvalita obrazu, ale to připisuji na vrub kameramanovi. Asi nejvíc mě dokázal rozladit samotný závěr a dementní běhání po lese od hovna k hovnu (pardon od stromu ke stromu).

Hodnocení:
Hodně slabých 40%

Žádné komentáře:

Okomentovat