0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 4. 2012

Minion, The (1998)

Ďábel se chce vrátit na konci tisíciletí zpět na Zemi a Lukas je jediný, kdo tomu může zabránit.

V New Yorku je nalezena při údržbářských pracích podzemní chodba (krypta), když se pod dvěmi pracovníky propadne podlaha. Při obhlídce podzemních prostor naleznou kostru ve zbytku nějakého hábitu s mečem v ruce. Zavolají proto archeoložku Karen, aby si mohla vzácný objev prohlédnout a odhadnout dobu původu mrtvého. Ta při prohlídce zjistí, že jde o pozůstatky templáře a na krku objeví v amuletu stříbrný klíč.


Český název: Lukas / Rytíř Apokalypsy
Režie: Jean- Marc Piché
Rok výroby: 1998
Délka: 95 min
Země: USA / Kanada
Alternativní název: Knight of the Apocalypse

Hrají:
Dolph Lundgren ... (Lukas Sadorov)
Françoise Robertson ... (Karen Goodleaf)
Roc LaFortune ... (David Schulman)
David Nerman ... (Lieutenant Roseberry)
Jean-Marc Bisson ... (Bernard)
...a další

Díky televizním reportérům se dostane zpráva o vzácném nálezu až do Izraele, kde žije tajný spolek templářů. Jejich mistr vyšle do Ameriky svého nejlepšího muže Lukase, aby získal a ochránil klíč. Ten totiž dokáže otevřít pekelnou bránu a zrovna teď na konci tisíciletí by jeho pomocí mohl vstoupit ďábel na zem a tomu musí za každou cenu zabránit. Lukas se svou rukavicí přijíždí právě včas, protože na stopě klíči je i ďáblův pomocník, který dokáže pomocí pohledu do očí vstoupit do lidských bytostí. Tento přisluhovač právě napadl Karen a jen díky Lukasovu včasnému zásahu přežila. Lukas vezme klíč a chce odcestovat zpět do Jeruzaléma, jenže Karen se nechce artefaktu vzdát a navíc je jim ďáblův pomocník pomocí lidských hostitelů stále v patách. Boj o klíč tak pokračuje a pokud Lukas zklame, svět už od příchodu ďábla nic nezachrání.

Film Jeana- Marca Pichého je jeho díky bohu zatím jediným počinem. Pokud by světovou filmografii obohacoval více takovými (skvosty) asi by to byl opravdu horor. Rytíř Apokalypsy je podle CSFd v žebříčku nejhorších filmů na 181. místě, a to zcela poprávu. Nenajdete zde skoro nic dobrého na žádné frontě. Scénář, efekty, hudba i výkony herců jsou na velmi slabé úrovni.

Tento film je označován jako akční horor, ale z hororu tu naleznete jen velmi málo prvků a ty jsou zde prezentovány opravdu chabými efekty. Zato milovníci akční scény si přijdou na své. Tedy pokud máte rádi střílečky, kdy jeden člověk vystřílí mnohonásobnou přesilu, aniž by ho někdo trefil. Nerad bych popisoval moc děj, ale co můžete čekat, když hlavní hrdina je bývalý ruský mariňák a nyní se dal k templářům.

Samotné převtělování ďáblova služebníka bylo k vidění jen jednou a můžu říct, že to byl jen slabý odvar toho, co jsme mohli vidět např. v Terminátorovi. Promiňte mi to přirovnání, ale nic jiného mě momentálně nenapadlo. Když už se převtělil asi do třetí oběti, začalo mě to nudit a čekal jsem, kdo že to bude další. Po šestém převtělení jsem čekal rychlý konec filmu, jinak jsem byl rozhodnutý to vypnout, protože to vypadalo na nekonečný několikrát opakovaný děj. Do toho všeho hrála dost otřesná hudba, která jen podtrhla kvalitu celého filmu.

Lukase si zahrál Dolph Lungren hvězda průměrných akčních filmu z nichž většina byla celosvětovými propadáky. Jediné vyjímky jsou snad Rocky 4, Red Scorpion a Universal Soldier. Tohoto blonďatého švéda moc nemusím a vlastně se ani nedivím, že je obsazován do podobných filmů. Ostatní herci nejsou moc známí a ani se moc nedivím.

Hodnocení:
Doporučuji jen velmi otrlým jedincům nebo fanouškům Lungrena či akčních slátanin. Dávám 20% jen proto, že znám větší odpady a navíc mám rád templáře (sice ne se samopaly, ale budiž). Pokud ale budete mít po ruce jiný film, neváhejte a pusťte si ho!

Žádné komentáře:

Okomentovat