0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 8. 2016

White Noise 2: The Light (2007)

 Pokud zachráníte někomu jeho život, musíte nést za jeho pozdější činy veškerou zodpovědnost…

Abemu se během krátké chvíle zhroutí celý svět. Jistý Henry Caine zastřelí jeho manželku i syna a následně obrátí zbraň i proti sobě. Abe se psychicky zhroutí a dává si za vinu, že nedokázal ochránit svou rodinu. Zdrcený muž nevidí jiné východisko a pokusí se spáchat sebevraždu. Během klinické smrti uvidí pověstné „bílé světlo“ na konci tunelu, ale doktorům se ho podaří zachránit. Od té chvíle však začne vidět věci, které zprvu nechápe. Dokáže rozeznat lidi, kteří jsou blízko smrti. Hodlá svého daru využít a začne zachraňovat lidské životy. Bohužel si až příliš pozdě uvědomí, že každá mince má dvě strany a jeho „zásah do kola osudu“ bude mít strašlivé následky…



Český název: Hlas smrti 2: Světlo
Režie: Patrick Lussier
Rok výroby: 2007
Délka: 99 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Nathan Fillion...(Abe Dale)
Katee Sackhoff...(Sherry Clarke)
Craig Fairbrass...(Henry Caine)
Adrian Holmes...(Marty Bloom)
Kendall Cross...(Rebecca Dale)
...a další


První Hlas smrti se dočkal docela kladných ovací a tak bylo jen otázkou času, než vznikne další pokračování. Nenechte se však vyvést z omylu, protože dvojka rozhodně nejde ve šlépějích svého předchůdce. Dalo by se spíše říci, že tvůrci hlavně využili jen jméno filmu, aby nalákali na své dílo co nejvíc diváků, protože oba filmy toho moc společného nemají. Což se nemile podepsalo na celkovém hodnocení tohoto dílu. Přestože nejde o vyloženě špatný film. Každopádně ani tentokrát nebudete ochuzeni o slušnou mysteriozní zápletku.

Pohrávat si z osudem, nebo rovnou se smrtkou se nevyplatilo již v mnoha jiných filmech (namátkou Nezvratný osud, Osudový dotek…) a ani tentokrát to nebude jiné. Hlavní postava poté co si uvědomí svůj „dar/prokletí“, se rozhodne pomáhat nebohým lidem, stejně jako mnoho filmových hrdinů – bohužel on se ze svého ušlechtilého činu nebude radovat moc dlouho. Co by to totiž bylo za horor, kdyby se ke slovu nepřihlásily pekelné mocnosti. Tentokrát totiž nebudeme ani tak komunikovat s mrtvými za pomoci EVP, ale spíše duchové/přízraky budou všude kolem Abeho.

Samozřejmě i zde se dočkáme psychologických hrátek, především pak během samotného pátrání proč se dějí zlé věci, když všechno mělo být úplně jinak. Díky čemuž dostane atmosféra slušné grády a bude se tu i podstatně více umírat, nežli tomu bylo v jedničce. Což se samozřejmě muselo projevit na akčnějším pojetí celého filmu – tuto změnu jsem samozřejmě přijal s povděkem. Navíc se tu v hlavní roli objevil Nathan Fillion, kterého mám od dob (Castla) hodně rád. Tady byl sice ze začátku na můj vkus až moc přibrzděný, ale postupem času se jeho výkon neustále zlepšoval. Hlas smrti 2 tak rozhodně nezklamal a popravdě já v něm vidím lehce nadprůměrný film. 

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat