0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2016

Child's Play 2 (1990)

 Vraždící panenka je zpátky! A s ní i další porce krvavé podívané a černého humoru.  

Přestože byl Chucky zničen, pro Andyho to neznamená konec trápení. Jeho matka skončila v psychiatrické léčebně a on sám se ocitl v pečovatelském domě. Tam mu našli náhradní rodinu a on tak skončí u Simpsonových. Společně s nimi zde žije i náctiletá dívka Kyle, která nemá z nového „bratříčka“ zrovna velkou radost. Mezitím se společnost která vyrábí hračky Good Guys, rozhodla ohořelou panenku opravit a „znovuzrozený“ Chucky tak dostal další šanci se pomstít. Podaří se mu vypátrat Andyho nový domov a teror může začít znovu. Netrvá to dlouho a chlapec pochopí, že hrůza ještě neskončila. Nikdo však jeho historce o vražedné panence nevěří a to ani ve chvíli, kdy v jejím okolí začnou umírat další lidé…



Český název: Dětská hra 2
Režie: John Lafia
Rok výroby: 1990
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Alex Vincent...(Andy Barclay)
Christine Elise...(Kyle)
Jenny Agutter...(Joanne Simpson)
Gerrit Graham...(Phil Simpson)
Brad Dourif...(Chucky)
...a další


Po úspěchu prvního dílu bylo jasné, že pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. Musela však proběhnout změna na postu režiséra, protože Holland toto místo odmítl. Jeho následovník Lafia však u jedničky napsal scénář, takže se to producentům nezdálo jako velký problém. S tím už tolik nesouhlasili diváci (dle jejich ohlasů), ale i tak v mých očích je dvojka pořád lehce nadprůměrnou podívanou. Nový režisér si usmyslel, že aby dosáhl úspěchu svého předchůdce, je nutno řádně přitvrdit a tak nový Chucky je mnohem brutálnější a hlavně krvavější. Bohužel na úkor samotné atmosféry, což se ukázalo býti hlavním důvodem, proč si toto pokračování nezískalo moc velkou oblibu.

Chucky se do vraždění pustí opravdu s velkou vervou a téměř hned od začátku se nám tu začnou kupit mrtvoly. Některé mord scény byly vážně pěkné a tvůrčí „pestrost“ jsem kvitoval s povděkem, ovšem dá se tu narazit i na dost takový, jenž zaváněli trochu trapností. Zvláště ke konci filmu už se dle mého nechali tvůrci unést až moc. Samotný závěr totiž nebyl moc úderný, ale spíše zdlouhavý. Samotný finální fight byl sice dobrý, ale už ztratil ono pověstné kouzlo, které zdobilo konec jedničky. To samé se dá říci i o jednotlivých hláškách. Dá se zde opět narazit na slušnou porci černého humoru a tím pádem i od toho vyvozených hlášek, ale jen málo která mi tentokrát utkvěla v paměti (na rozdíl od těch z prvního dílu).

To však nic nemění na tom, že toto krvelačnější provedení rozhodně ostudu neudělalo. Chtělo to však si více pohrát s atmosférou, což se zde vydařilo jen v některých situacích. Navíc i herecké obsazení mě už tolik neuchvátilo, jako tomu bylo minule. Alex Vincent se opět snažil, seč mu jeho dětské zkušenosti dovolili, ale tentokrát tu vévodil hlavně Chucky, který dostal mnohem více prostoru. Z ostatních herců chci pochválit mladou rebelku Christine Elise, která si nevedla vůbec špatně. No a pak samozřejmě pekelný výkon Brada Dourifa, který opět panence propůjčil svůj hlas. Takže ve finále jsem odešel docela spokojený, ale jednička byla lepší.

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat