0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 8. 2016

Sharknado 3: Oh Hell No! (2015)

Žraločí tornádo totálně zdevastuje Bílý dům a obrovská bouře postupuje napříč celým východním pobřežím. Fin Shepard je jedinou nadějí vyděšených Američanů již potřetí a bohužel ještě pořád ne naposledy.

Po zachránění Los Angeles a New Yorku před běsnícími žraloky je Fin oceněn samotným prezidentem Spojených států medailí cti přímo ve Washingtonu. Jenže ihned po skončení ceremoniálu přichází další žraločí tornádo, které zdevastuje centrum města, historické památky i samotný Bílý dům. Finovi se podaří zachránit presidenta, ale o život přijde spousta lidí. Tím to však nekončí. Obrovská bouřka devastuje celé východní pobřeží a blíží se k Orlandu na Floridě. Právě zde se zrovna nachází těhotná April i s dcerou Claudií a Fin se jim vydává na pomoc. Na cestě však musí několikrát čelit žraločím útokům a jeho spásou se stává stará známá Nova. Oba společně musí využít veškeré své dovednosti i známosti, aby se do Orlanda dostali včas a podařilo se jim zastavit obrovskou bouřku i stovky žraloků jednou pro vždy.


Český název: Žraločí tornádo 3
Režie: Anthony C. Ferrante
Rok výroby: 2015
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Ian Ziering...(Fin Shepard)
Tara Reid...(April Shepard)
Ryan Newman...(Claudia Shepard)
Cassandra Scerbo...(Nova Clarke)
David Hasselhoff...(Gilbert Grayson Shepard)
...a další


Fanoušci hororového žánru každoročně očekávají příchod několika skutečně dobrých filmů, ale přijde mi, že je jich čím dál tím méně. Namísto toho nás tvůrci zaplavují čím dál tím více podprůměrnými filmy a hromadou ODPADNÍCH záležitostí. Zárukou takové „kvality“ jsou i díla společností jako Asylum či SyFy. No a když se dají obě dohromady, nevěstí to již dopředu nic dobrého. Jak Ferrante slíbil, tak i učinil. Po roce se opět dočkáváme dalšího žraločího tornáda – brakové zábavy toho nejhrubšího zrna. Když jsem viděl první díl, přiznám se, že jsem se u něj docela bavil a dal jsem mu i vysoké hodnocení (60%). Podobně ujeté filmy mi nevadí a dokonce je s radostí i vyhledávám. Občas neuškodí se podívat i na něco takového. Dvojka už však začala být dost trapná, ovšem i jí jsem přetrpěl až do konce (40%). Nicméně tento díl už byl opravdu na hranici snesitelnosti a začínám vážně pochybovat o psychickém zdraví scénáristy i samotného režiséra.

Ian Ziering a Tara Reid jsou doslova dvojka k pohledání. Dvojice hereckých ztroskotanců už zřejmě ani nezavadí o nějakou pořádnou roli a tak se drží této série jako pijavice. První jmenovaný jí však alespoň trochu drží nad vodou, protože hrát ještě nezapomněl, zato jeho společnice vypadá jak vyschlá mumie. Po dřívější krásce už není ani památky. Co tu však dělala taková Bo Derek, to už vážně nechápu. Asi jí už na stáří taky úplně přeskočilo. To plavčík ve výslužbě David Hasselhoff je jiná třída. Ten se v podobných bracích tu a tam objevuje a tak skvěle zapadl do tohoto paskvilu. Jediné co mě alespoň trošku potěšilo, byla účast Cassandry Scerbo, která si zahrála už i v jedničce.

Příběh filmu je stejně dementní jako ty předchozí, ale tentokrát tomu nasadil scénárista ještě zvláštní korunu navíc. Žraloci tu nebudou padat nejen z nebes, ale objeví se dokonce i ve vesmíru. Kde se dokáží doslova prožrat i do kosmické lodi. Ne nedělám si srandu a podobně ujetých momentů je tu celá řada (žralok na horské dráze, žraloci ničící Bílý dům). To co v předchozích dílech dokázalo alespoň některým divákům vykouzlit úsměv na tváři, tak tady už to jednoduše nefungovalo. Opakovaný vtip již není vtipný a zvláště když digitální efekty jsou čím dál tím více odpudivější. Ani tentokrát nebude chybět řada situací zavánějících černým humorem, leč smát se jim už bude jen málokdo. A to je již na světě i čtvrtý díl!

Sharknado 3 mě doslova zklamalo. Dá se tu sice narazit na několik zábavných scén, ale jinak jsem celý film spíše nevěřícně kroutil hlavou nad jeho stupiditou. Zvláště pak ke konci jsem měl už sto chutí ho vypnout.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat