0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 8. 2016

Howling: New Moon Rising (1995)

 Pokud máte rádi country, jste tu správně! Jestliže ovšem očekáváte hororovou podívanou, tak od toho dejte ruky pryč. Tohle je totiž nejhorší díl celé této vlkodlačí série…

Do malého zapadlého městečka Pioneer Town přijíždí cizinec Ted Smith. Ten se zde snaží ihned zapadnout mezi místní obyvatelé, kteří ze všeho nejraději popíjejí v baru, tančí a poslouchají country muziku. Podaří se mu získat práci v baru a naklonit si místní prosťáčky, díky čemuž se mu úspěšně daří maskovat pravý důvod, proč sem přijel. Během následujících dní však dojde k několika podivným úmrtím, kdy to vypadá, že oběti rozsápalo nějaké velké zvíře. Místní začnou ze všeho samozřejmě podezřívat právě Teda, protože před jeho příjezdem zde panoval relativní klid. Na místo posléze přijíždí i detektiv, který je již delší dobu na stopě krvelačného vlkodlaka, jenž mu pořád uniká a společně se starým knězem se snaží najít důkazy, které by skutečně usvědčili Teda z vražd. Jenže co když za vším stojí někdo jiný?


Režie: Clive Turner
Rok výroby: 1995
Délka: 90 min
Země: Velká Británie
Alternativní název: Howling VII: Mystery Woman


Hrají:
Clive Turner...(Ted Smith)
John Ramsden...(detektiv)
John Huff...(otec John)
Ernest Kester...(Ernie)
Cheryl Allen...(Cheryl)
Romy Windsor...(Marie Adams)
Elizabeth Shé...(Mary Lou)
...a další


Bylo pro mě doslova utrpením, abych se znovu dokopal k opakovanému shlédnutí tohoto filmu. Udělal jsem to jen proto, že mi zde na něj chyběla recenze, aby tato série byla na mém blogu kompletní. Můj celkový dojem se však ani tentokrát nezlepšil. Z tohohle paskvilu si odnáším pouze
obrovský sušák, protože se tam pořád chlastalo a já neměl zrovna nic v ledničce - no a potom obrovskou dávku znechucení a ospalosti. Country nepatří zrovna mezi můj oblíbený hudební styl, takže jsem otráveně čekal, kdy konečně přestane hrát ta otravná hudba, ale ono se pořád tancovalo a tancovalo, až se mi začali klížit oči. Sedmý díl je opravdu vrcholovou stupiditou a jasně nejhorším dílem celé série. Absolutně nechápu, proč vůbec vznikl, ale pro pár vidláků co se tu objevili to byl zřejmě vrchol jejich jinak nudných životů.

Ono taky šlo většinou o obyčejné lidi, kteří skutečně v onom městečku žili a oni prostě jen dostali nabídku si ve filmu zahrát. Jenže Clive Turner udělal zásadní chybu v tom, že se prostě rozhodl udělat si všechno sám. On si již zahrál v pátém díle a od čtvrtého se vždy podílel na napsaní scénáře. Tentokrát to však přestřelil a definitivně pohřbil celou tuto sérii. Jedním slovem bych celý tento „rádoby hororový počin“ nazval jednou velkou katastrofou. A to na všech frontách. O nějakých speciálních efektech se nemá cenu ani bavit, protože ten červený filtr přes kameru a několika vteřinová proměna ve vlkodlaka stojí za vyliž pr…Někteří to zřejmě ani nepostřehnou, protože u toho nejspíš usnuli. Tudíž jediné co skutečně stojí za zmínku jsou vzpomínkové pasáže aneb ukázky z předchozích dílů, které se tu objevily. Ty jsou tak asi jediným pozitivem, který jsem tu našel.

Dlouho jsem zvažoval za co bych dal alespoň nějaký bod, ale na nic jsem nepřišel. Howling 7 si prostě nezaslouží žádné bodové ohodnocení, protože bych byl blázen, kdybych mu dal nějaké to procento jen za scény, které pochází z jiných filmů. No a nic jiného si to nezaslouží. Proto dám s velkou radostí čistou nulu = odpad! Pokud vám můžu doporučit, tak se tomuto filmu vyhněte obrovským obloukem. Snad jedině milovníci country hudby si tu přijdou na své. 

Hodnocení:
0% 

Žádné komentáře:

Okomentovat