0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 8. 2016

Girl in Woods (2016)

 Pokud má vaše přítelkyně psychické problémy, tak s ní určitě nechoďte do lesa!  

Jim hodlá požádat o ruku svou přítelkyni Grace a tak jí vezme do lesní chaty. Romantické chvíle si chtějí okořenit procházkou lesem a navštívením malého vodopádu. Po cestě však dojde k nečekaným komplikacím a tragické nehodě. Grace totiž po traumatu z dětství trpí psychickými problémy a její duševní zdraví je velmi křehké. Bohužel si dnes nevzala své prášky, což bude mít doslova katastrofální následky. Mladá žena totiž přestává rozeznávat, co je realita a co jen výplod její chorobné mysli.




Režie: Jeremy Benson
Rok výroby: 2016
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Juliet Reeves London...(Grace)
Charisma Carpenter...(matka)
Lee Perkins...(otec)
Jeremy London...(Jim)
...a další


Jeden by si řekl, že podobný námět by mohl být zárukou alespoň průměrné podívané, ale scénárista a režisér v jedné osobě Jeremy Benson nás vyvede z omylu. Šlo o jeho druhý film a ani tentokrát to nedopadlo vůbec dobře. Tenhle chlápek prostě nedokáže vytvořit potřebnou atmosféru, která by udržela diváky alespoň chvíli na pozitivní vlně. Přitom stačilo tak málo. Máme tu duševně nevyrovnanou hlavní hrdinku, která má dosti pochmurnou minulost, máme tu ponurý les, který skrýval nepřeberné možnosti jak vytvořit slušnou dávku napětí a máme tu i přehlídku flashbacků, jenž nám dají nahlédnout pod pokličku celého příběhu. Tak sakra proč z toho udělal takový patos, který se dá v klidu označit za jeden z nejhorších filmů tohoto roku?

Za vším bych viděl chaotický styl natáčení a neschopnost ukočírovat své vlastní touhy pana režiséra. Realita střídající se s halucinacemi a vzpomínkovými pasážemi, byla místy tak nepřehledná, že se v tom nejeden divák začne ztrácet. Když už se konečně začala atmosféra ubírat tím správným směrem, všechno dobré opět pohřbili nelogické blikance ve scénáři, zmatené pobíhání po lese (které po čase začne být dost otravné) a hlavně fakt, že vám začne hlavní postava lézt postupně na nervy.

Celé to mohli alespoň vyšperkovat několika slušnými gore scénami, ale divák si musel vystačit jen s krvavými cákanci a zakrváceným tílkem. Docela se divím, že se k tomu zaprodala Charisma Carpenter, ale její zašlá sláva už jí asi nedovolí si moc vybírat a tak vezme i vedlejší role v podobných filmech. To Juliet R. London byla pro mne velkou neznámou a v některých momentech mě docela mile překvapila. Bohužel nemohla utáhnout celý film sama. Girl in Woods je tak rozhodně velkým zklamáním. Je tady spousta kdyby, které Benson mohl udělat daleko lépe a jeho výtvor bych klidně ocenil mnohem větším hodnocením. Tahle je to ovšem dost podprůměrné dílo, které opravdu stačí vidět jen jednou a nejlépe vůbec ne.  

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat