0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 8. 2016

Howling: Reborn, The (2011)

Bylo oživení této série opravdu nutné? Kvílet tu tentokrát nebudou jen vlkodlaci, ale i většina diváků.

Will má před sebou těžké životní rozhodnutí. Právě oslavil osmnácté narozeniny, zamiloval se do pohledné spolužačky a za několik dní úspěšně ukončí školu. Ale co bude dál? Netuší však, že osud si pro něj připravil nemilé překvapení. Jeho těhotnou matku těsně před smrtí pokousal vlkodlak a on tak „zdědil“ děsivé prokletí, nebo to byl dar? Zpovzdálí je bedlivě pozorován sobě podobnými, kteří jen čekají na chvíli, kdy se připojí k jejich smečce. Will se však rozhodl dát přednost lidskosti a lásce před netvorem, kterého se snaží s vypětím všech sil v sobě potlačit. To však nehodlá připustit vlkodlačí alfa samice, která má s mladíkem společného víc, než by se na první pohled mohlo zdát.


Český název: Vytí vlkodlaků: Znovuzrození
Režie: Joe Nimziki
Rok výroby: 2011
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Landon Liboiron...(Will Kidman)
Lindsey Shaw...(Eliana Wynter)
Ivana Milicevic...(Kathryn / Kay)
Jesse Rath...(Sachin)
Niels Schneider...(Roland)
...a další


Když v roce 1995 dopadl prozatím poslední sedmý díl Howling: New Moon Rising doslova katastrofálně, vypadalo to, že konečně dojde tato série zaslouženého odpočinku a kromě prvního Howlingu navždy upadne do hlubin zapomnění. Bohužel to netrvalo příliš dlouho a Joe Nimziki si na ní vzpomněl a rozhodl se jí vzkřísit. Ještě před natáčením se mluvilo o tom, že by mělo jít o remake původního filmu, ale díkybohu (a to nejsem věřící) se tak nestalo. Takže ve finále se z toho zrodilo jen další podprůměrné pokračování. Bohužel se tak stalo zrovna ve chvíli, kdy světem teenagerů otřásla vlna Twilight (mánie) a tento kousek se rozhodl na ní svést společně se zástupem sračkoidních následovníků.

K mému zděšení jsem byl nucen sledovat první cca půlhodinu kýčovitou šablonu všech těch rádoby romanticky hororových filmů s kýčovitou zápletkou a nutným seznámením s hlavní dvojicí a jejich zrodu lásky. Poté co přetrpíme všechny ty letmé pohledy, doteky a náznaky šikany se konečně tvůrci začali věnovat „hororové“ podstatě svého díla. No to slovo (hororové) musíme brát hodně s rezervou. První útoky vlkodlaka jsou nám totiž nabídnuty jen z jeho pohledu a ve finále stejně nic pořádného k vidění není. Teprve od prozrazení identity alfa samice a jejího vložení se do celé věci, se konečně dostaví i nepatrné náznaky napětí.

Všichni by jsme v tu chvíli očekávali výrazné zlepšení samotné atmosféry, jenomže zdání klame. Mrtvol sice začalo přibývat a konečně uvidíme i vlkodlaky v celé jejich „kráse“, ale akční závěr byl spíše trapně úsměvný, nežli by jste si hrůzou zakrývali oči. Vlkodlačí souboje si totiž divák nemá možnost pořádně vychutnat a to hlavně díky chaotickému střihu a nepříliš povedeným maskám. Spíš než vlkodlaky mi ti tvorové připomínali chlupaté opice s protáhlým ksichtem. No každopádně někomu stačí ke štěstí i málo, ale já jsem rozhodně moc spokojený nebyl.

Nicméně osmý díl určitě nepatří mezi nejhorší kousky této série. Viděl jsem ještě dva horší. Přece jenom však mé očekávání bylo mnohem větší vzhledem k tomu, že samotný trailer se mi docela líbil. Asi největší radost mi udělala Ivana Milicevic, pro kterou mám po seriálu Banshee docela slabost. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat