0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 8. 2016

Long khong 2 (2008)

Neměli s ní žádné slitovaní, protože si jej ani nezasloužila. Jenomže i ona dokáže ovládat černou magii a přísahala krutou pomstu!

Mladý Ta se vrací do rodného domu za svými prarodiči a tetou. Ze smrti své matky se nikdy pořádně nevzpamatoval, ale rodina jej žádá, aby jim pomohl uskutečnit obřad černé magie, který by navrátil duši jeho matky zpět do světa živých. Rituál má provést zlomyslný mág Dis, který k tomu potřebuje živé tělo a chlapcovu krev. Vhodnou kandidátkou se stává nová žena jeho otce Panor, která stála za rozvratem manželství chlapcových rodičů. Bývalá učitelka skončila v psychiatrické léčebně, ale její únos je celkem jednoduchý. Proběhne zakázaný rituál a vše se zdá v nejlepším pořádku. Duch jeho matky se usadil v novém těle, ale idylka nepotrvá moc dlouho. Dis chce totiž získat Třetí Oko, které by mu umožnilo zcela ovládnout magii, které je jeho tělo plné a jeho momentální možnosti mu neumožňují jí zcela vstřebávat. Místo toho se jeho tělo pomalu rozkládá. Nikdo však nepočítal s tím, že dojde k nehodě a prohnilá duše Panor se opět dostane na svobodu. Získá zpět své tělo a rozhodne se krutě pomstít všem, kteří ji ublížili. Ta i celá jeho rodina se ocitají ve smrtelném nebezpečí, protože Panor během svého života získala schopnosti ovládat černou magii i samotné voodoo praktiky.




Režie: Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, Isara Nadee,atd…
Rok výroby: 2008
Délka: 81 min
Země: Thajsko
Alternativní název: Art of the Devil 3


Hrají:
Napakpapha Nakprasitte...(Aajaan Panor)
Namo Tongkumnerd...(Ta)
Carolyn Supaluck Neemayothin...(Pan)
Supakorn Kitsuwon...(Dis)
Sommart Praihirun...(Pravet)
...a další


Nepříliš úspěšná thajská série se dočkala třetího přírůstku do rodiny. Na svědomí ho má stejná parta režisérů jako druhý díl. Tentokrát se však tvůrci rozhodli, že nepůjde o další volné pokračování, nýbrž se bude jednat o prequel. Příběh nás tak zavede do doby před druhým dílem a pokusí se nám objasnit, co se odehrávalo těsně před tím, než se pětice studentů vydala navštívit svého kamaráda Ta a jeho nevlastní matku. Těm kterým se dvojka líbila (já osobně proti ní nic nemám) jistě přijali toto rozhodnutí s otevřenou náručí, ovšem je potřeba říci, že si tvůrci tak trochu nařezali větev na které seděli. Přece jenom všechno nesouhlasí tak, jak nám bylo presentováno minule.

Za určitých okolností by se nad tím dalo mávnout rukou, ale přece jenom to vypadá dost podivně (když už to mají na svědomí stejní lidé – měli v tom trochu bordel). Nicméně pokud si chcete tento díl užít co možná nejvíc, moc nad tím nepřemýšlejte. Thajci nepatří mezi nejlepší v distribuci asijských hororů, ale tento film se mi docela líbil. Především pak druhá polovina filmu. V té první totiž musíme přetrpět seznámení s většinou důležitých postav, což nám však dává větší prostor k pochopení toho, o co v posledních dvou dílech vlastně jde. Zvláště díky několika vzpomínkovým pasážím, které ledasco vyjasňují. Jakmile přijde na řadu rituál ve stodole, zlepší se i samotná atmosféra.

Ty správné jatka však nastávají až ve chvíli, kdy se začne proradná učitelka mstít. Pokud vám nevadí béčkové efekty a trocha té gumovitosti, jste tady na správné adrese. Voodoo praktiky i mučení nám nabídnou několik kreativních mučících scén, které zas až tak špatné nebyly. Navíc je doprovází i slušná dávka napětí. My co jsme však zvyklí na všelijaké asijské prasečinky, budeme tuto podívanou brát jen jako klasický standardní průměr, který neurazí – ovšem ani dvakrát nenadchne. Obdivovatele pěkných asiatek jistě potěší, že Napakpapha Nakprasitte neztratila nic ze své přitažlivosti.

Long khong 2 tak rozhodně ostudu neudělal, nicméně nejde ani o nic světoborného. Přece jenom jde však co se thajské tvorby týká o průměrnou podívanou, která neurazí. Pokud se vám líbila dvojka, tak tento díl bude snad taky. Pokud ne, tak se něj raději ani nedívejte!

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat