0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 8. 2016

Crocodile 2: Death Swamp (2002)

 Obří krokodýl si tentokrát pošmákne na pasažérech ze ztroskotaného letadla a skupině bankovních lupičů…

Během letu do Acapulca se dostane letadlo do silné bouře a dostane příkaz se vrátit zpět. To se však nelíbí čtveřici mužů, kteří se zbraněmi v rukou začnou ohrožovat ostatní pasažéry i personál. Dojde k potyčce a jeden z pilotů umírá. Navíc je poškozeno zařízení v kokpitu a letadlo havaruje uprostřed močálů. Většina cestujících zahyne, ale několika „šťastlivcům“ se podaří havárii přežít. Ti jsou však i nadále rukojmími nebezpečných gangsterů, kteří nedávno vykradli banku a ve svých zavazadlech schovávají značný finanční obnos. Zbytek pasažérů a obě letušky jsou použiti jako „nosiči“ a společně se vydávají na nebezpečnou cestu napříč bažinami. Poté co jsou napadeni krokodýlem, kterého se lupičům podaří zneškodnit se však stali terčem mnohem většího tvora skrytého pod hladinou. Rozzuřená matka se hodlá pomstít za smrt svého mláděte a počet přeživších se začne rapidně zmenšovat. Aby „potravy“ nebylo málo, vydává se na místo nehody mladý Zach se svým průvodcem, který nehodlá jen bezmocně přihlížet nečinnosti armády a policie. Jedna z letušek Mia je totiž jeho přítelkyně…



Český název: Krokodýl 2
Režie: Gary Jones
Rok výroby: 2002
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Heidi Lenhart...(Mia)
Chuck Walczak...(Zach)
Darryl Theirse...(Max)
Martin Kove...(Roland)
Jon Sklaroff...(Sol)
...a další


Volné pokračování Hooperova Krokodýla na mě udělalo mnohem větší dojem, než jeho předchůdce. Přesto se nenechte mýlit – dvojka rovněž není žádný zázrak a už vůbec ne dobrý hororový film. Tentokrát se však scénáristům podařilo sepsat alespoň o něco zajímavější scénář, který je sice rovněž hodně přemrštěný, ale zároveň i o něco více záživnější. Nu Image však opět nezklamala a další gigantický digitální predátor se opět předháněl se všemi svými předchůdci o co možná nejujetější „mord“ scény.

Krokodýl zde sice opět vypadá otřesně a skáče z vody jako delfín, ale na podobné ”majstrštichy” jsem si už u podobných béčkových (céčkových) filmů zvykl. Jeho jediným štěstím bylo to, že se vrhl do práce téměř ihned po smrti svého mláděte a počet debilních postav se tak začal rychle zmenšovat. Tvůrcům bylo jasné, že pokud chtějí alespoň trochu uspět, musí divákům nabídnout mnohem více akce, nežli tomu bylo minule. To měli kromě krokodýla obstarat právě gangsteři, kteří si rovněž připsali několik křížků. Ujetý film navíc místy nabídl i docela zajímavou atmosféru, kterou občas prokrvili i o nějakou tu vydařenou hlášku.

Za největší klenot považuji přítomnost Heidi Lenhart. Sympatická letuška jako jedna z mála dokázala skutečně zahrát svou roli. Většinu ostatních bych zařadil do skupiny ochotnických (ne)herců. Takže pokud hledáte nějaký ten odpočinkový film, je Krokodýl 2 celkem dobrou volbou. Pokud tedy máte rádi béčkové zvířecí horory s nepříliš kvalitními efekty. Gary Jones jako jeden z mála dvorních režisérů Nu Image totiž dokáže natočit alespoň jakžtakž dobrý film, který není úplným utrpením.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat