0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 8. 2016

Open Water 2 (2006)

 Výlet skupiny přátel se kvůli jejich blbosti nakonec stane zoufalým bojem o přežití, nejen s otevřeným mořem, ale i jimi samotnými…

Pětice přátel se rozhodne zavzpomínat na staré dobré časy (ty školní samozřejmě) a vyrazí na luxusní jachtě vstříc širému moři. Ta údajně patří jednomu z nich, který si sebou vezme i atraktivní přítelkyni. Společně si všichni chtějí tento výlet užít a tak samozřejmě nesmí chybět ani pořádná zásoba alkoholu, opalovacího krému a dobré nálady. Jediným rušivým elementem je malé dítě Amy a Jamese. Během dne se většina z nich rozhodne zchladit svá rozpálená těla v moři a tak postupně všichni naskákají do vody (někteří nedobrovolně). Brzy si však uvědomí, že udělali velkou chybu. Nikdo z nich totiž nespustil záchranný žebřík a oni tak zůstali uvězněni v moři. Propuká panika, výčitky a proběhne několik marných pokusů, dostat se zpět na palubu. Kluzké boky lodi se totiž ukáží býti nepřekonatelnou překážkou. Během následujících hodin budou muset čelit nejen nástrahám přírody, ale i sami sobě navzájem. To vše za doprovodu dětského pláče, které zůstalo v podpalubí…



Český název: Otevřené moře 2: Odsouzeni zemřít
Režie: Hans Horn
Rok výroby: 2006
Délka: 95 min
Země: Německo
Alternativní název: Open Water 2: Adrift


Hrají:
Susan May Pratt...(Amy)
Richard Speight Jr....(James)
Ali Hillis...(Lauren)
Eric Dane...(Dan)
Niklaus Lange...(Zach)
Cameron Richardson...(Michelle)
...a další


Volné pokračování Open Water, nebo jen parazitování na jeho názvu? Obojí by se dalo označit jako správná odpověď. Němci se rozhodli natočit svůj vlastní boj o přežití a moc se jim to dle ohlasů nepovedlo. Věrohodnost celého filmu je opravdu mizivá a to i přesto, že jde prý o „dle skutečné události“. Ovšem lidská blbost je nevyzpytatelná a tak se něco podobného skutečně stát mohlo. Jedno je však jisté a to, že se zde vyskytují neskutečně nudné pasáže a hlavně dost špatné dialogy jednotlivých postav. Jakoby byl scénář v rychlosti „splácán na koleně“.

Což o to, hrály tu pěkné herečky a několikrát se tu objevili i náznaky napětí, ale očekávání bylo mnohem větší. Zvláště když vám většina postav bude nesympatických již od samotného počátku a „uvěřitelnost“ bude mnohdy na bodu mrazu. To vážně byli všichni tak blbí a nedokázali spolupracovat? Podivné rozhodování však mnohdy i ve skutečném životě může nakonec rozhodnout o „životě a smrti“ a kdoví, jak by se zachovala většina lidí, kdyby se skutečně ocitla v podobné situaci. Bezmoc a panika dokáže udělat vážně své.

Dá se zde však narazit i na několik světlejších momentů ( a teď nemyslím nahá těla herců/hereček zmítajících se ve vodě). Atmosféra místy nevypadala zle a několikrát se objeví i jakési náznaky napětí. Zvláště pak ke konci filmu se snažili tvůrci vzbudit u diváků i emoce. Nebylo však již pozdě? Open Water 2 tak sice není úplně špatný film, ale doporučovat vám ho rozhodně nebudu. Přece jenom je to však spíše podprůměrný/průměrný film, který klidně můžete nechat bez povšimnutí. 

Hodnocení:
Slabých 50% 


Žádné komentáře:

Okomentovat