0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 8. 2016

Alligator II: The Mutation (1991)

 V nepříliš zdařilém pokračování, se kromě obřího aligátora objeví i Dee Wallace.

Poté co jedné noci zmizí dva rybáři a následující den je nalezena uhryznutá dolní končetina, je místní policista Hodges přesvědčený, že v kanále musí řádit aligátor, nebo krokodýl. Což následně potvrdí i tvrzení jednoho bezdomovce, který přežil jeho útok. Starosta města však tuto historku považuje za blábol a nehodlá zrušit blížící se otevření nového zábavního parku. Ten totiž patří bohatému Brownovi, který má celé město pod palcem a neštítí se použít nekalé praktiky k prosazení svých zájmů. Teprve ve chvíli kdy aligátor zaútočí znovu je starosta nucen povolat zkušené lovce, kteří mají za úkol nebezpečného predátora zneškodnit. Celá akce však skončí fiaskem a rozzuřený aligátor začne rozsévat zkázu po celém městě. Hodges a jeho parťák Rich se proto sami rozhodnou zlikvidovat aligátora všemi dostupnými prostředky…



Český název: Aligátor 2: Mutace
Režie: Jon Hess
Rok výroby: 1991
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Joseph Bologna...(David Hodges)
Dee Wallace...(Christine Hodges)
Holly Gagnier...(Sheri Anderson)
Woody Brown...(Rich Harmon)
Steve Railsback...(Vincent 'Vinnie' Brown)
Richard Lynch...(Hawk Hawkins)
...a další


Zatímco původní Aligátor se stal poctivým zvířecím béčkem, které si získalo celou řadu příznivců, tak toto pokračování nedosahuje ani z poloviny jeho kvalit. Přitom oba filmy od sebe dělí dlouhých jedenáct let a tak by si jeden řekl, že za tu dobu už museli mít tvůrci k dispozici mnohem lepší speciální efekty – jenomže základem pro dobrý film je slušný scénář a ten se zde bohužel nevyskytl. Což byl také hlavní důvod neúspěchu. Nejenom že film místy kopíruje jedničku, ale on si z ní i nestydatě „vypůjčil“ několik záběrů. Přitom Jon Hess už měl na svém kontě jeden zajímavý hororový počin, ale své zkušenosti tady rozhodně nedokázal prodat.

Hlavně že měl k dispozici několik známých tváří, které ovšem díky špatnému scénáři nedokázaly naplno ukázat své kvality. Osobně moc nechápu, proč se k tomu propůjčila taková Dee Wallace, nebo i Joseph Bologna. Charakteristiky jednotlivých postav i samotné dialogy však byli rovněž na bídné úrovni. Více méně to samé platí i o kvalitě speciálních efektů. To co se dalo v jedničce odpustit či mávnout rukou nad trapnými efekty, tak tentokrát už spousta lidí nepřežvýkala. Způsob jakým velice inteligentní aligátor uvažoval a teleportoval se z místa na místo, byl opravdu neuvěřitelný, za to IQ lidí v tomhle filmu bylo někde pod padesát. Hm chodit s bazukou (tarasnicí) do kanálu, na dva metry zacílit, vystřelit a zůstat stát na nohách……

Ani samotná atmosféra už neměla takové grády, jako minule a dost často jsem se tady nudil. Bylo to zapříčiněno i tím, že tvůrci se sice snažili být mnohem akčnější, nežli jejich předchůdci, ale nezvolili zrovna nejšťastnější přístup. Koho taky baví se dívat na statického aligátora, kterému prakticky většina obětí naskáče přímo do tlamy. Masakr v parku měl být odpovědí tomu na svatbě, ale ani tentokrát se nepodařilo tvůrcům navodit potřebné napětí, které by za pomoci křiku, krve a bezmoci mělo být samozřejmostí. Spíš celá tato pasáž připomínala jakousi parodii. Aligátor 2 tak rozhodně nenaplnil má očekávaní a zařadil se do dlouhé fronty podprůměrných zvířecích filmů. 

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat