0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 8. 2016

Long khong (2005)

Skupina studentů bude muset čelit nejen svým hříchům z minulosti, ale i hrůzostrašným voodoo praktikám...  

Pětice přátel se dva roky po skončení studií vrací zpět do rodného městečka, aby se zde setkali se svým kamarádem Ta, kterému právě zemřel otec. Chtějí mu vzdát poslední hold a navštívit chlapcovu nevlastní matku Panor, která byla jejich učitelkou. Jejich cílem je starý dům dál po proudu řeky. Na tomto odlehlém místě se však skupina studentů nesetká s vlídným přijetím. Místo toho musejí čelit černé magii a děsivým voodoo praktikám. Nadešel totiž čas zúčtování za staré křivdy z minulosti…



Český název: Voodoo: Umění ďábla 2
Režie: Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, atd…
Rok výroby: 2005
Délka: 100 min
Země: Thajsko
Alternativní název: Art of the Devil 2


Hrají:
Napakpapha Nakprasitte...(Aajaan Panor)
Namo Tongkumnerd...(Ta)
Hataiwan Ngamsukonpusit...(Kim)
Akarin Siwapornpitak...(Paw)
Chanida Suriyakompon...(Nut)
...a další


Po nudné jedničce, která absolutně nevyužila svůj potenciál, přišla na řadu hned následující rok dvojka. Šel jsem do ní s velkými obavami, že se vše bude opakovat, ale tentokrát mě Thajci docela mile překvapili. Naštěstí spolu oba díly moc společného nemají a hlavní zásluhu na tom má i fakt, že tentokrát do režisérského křesla usedlo hned několik režisérů. Každý z nich si sebou přinesl vlastní vidinu úspěchu, kterou sice nedokázali naplno zužitkovat, ale vznikla z toho nakonec alespoň průměrná (a hlavně stravitelná) podívaná. Nebýt zbytečně překombinovaného závěru, mohlo to dopadnout ještě mnohem lépe. Ale to už bychom po nich chtěli asi moc.

Především se tu pořádně přitvrdilo, což jsem samozřejmě přivítal s otevřenou náručí. Sice musíme překousnout trošku vlažnější úvod, ve kterém se seznamuje s naší partičkou studentů a především učitelkou. Žádná postava v tomto filmu nemá křišťálově čisté svědomí, takže jsme se měli na co těšit. Především po příchodu do lesní chaty (domu) se konečně začne přiostřovat. Nastává „brutální“ podívaná (tohle berte s rezervou) a na scénu přijde i několik gore scén. Tady nás potěší především záběry z větší dálky, kdy není vidět gumovitost rekvizit. Co je však hlavní, konečně se dočkáme ponuré atmosféry, která nás už neopustí až do konce filmu. Nečekejte však žádné nervy drásající scény.

Jistým přínosem byly i vzpomínkové scény, které nám alespoň trochu objasní celou zápletku. Ke konci už to ovšem tvůrci dost překombinovali a myslím si, že se v tom tak trochu ztratili i oni sami. Dvojka však v konečném hodnocení nedopadla zas až tak hrozně, jako tomu bylo u prvního dílu. Bylo tu napětí, krvavější podívaná, využití voodoo praktik (ta s háčky na začátku byla luxusní) a opět se tu objevilo i několik pohledných hereček. Každopádně bych vám doporučil před (nebo během) sledování filmu jíst. Zvláště při scéně s polévkou by jste to nemuseli rozchodit…


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat