0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 8. 2016

Anaconda 4: Trail of Blood (2009)

 Nedají si pokoj a nedají! Čeká nás další braková podívaná s obří anakondou, která se tentokrát dokáže i sama regenerovat.

Murdoch umírá a po nezdaru v minulém dílu mu už moc času nezbývá. Přesto se nevzdává naděje na nalezení léku a potají financoval další vědecké pokusy uprostřed lesů. Jenže vědec který měl vše na starosti se odmlčel a je dost možné, že přeběhl ke konkurenci. Proto si najme skupinu nájemných vrahů, aby nalezli vědcovy poznámky a pokud možno mu doručili i samotné sérum. Jako bonus mají zabít i samotnou Amandu, která minule zhatila jeho plány. Ta však o tajné laboratoři taky ví a proto se vydává získat sérum jako první. Aby toho nebylo málo, do celého konfliktu se dostane i skupina archeologů. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že lesy skrývají nebezpečnou anakondu, která je tentokrát ještě mnohem nebezpečnější, než kdykoliv předtím…


Český název: Anakonda 4: Cesta krve
Režie: Don E. FauntLeRoy
Rok výroby: 2009
Délka: 89 min
Země: USA / Rumunsko

Hrají:
Crystal Allen...(Amanda Hayes)
John Rhys-Davies...(Murdoch)
Linden Ashby...(Jackson)
Danny Midwinter...(Scott)
Calin Stanciu...(Alex)
...a další


S céčkovými monster horory se poslední dobou doslova roztrhl pytel, ovšem většina z nich je hodná leda tak toho, aby jste si s nimi vytřeli pr...Tento díl se natáčel společně s Anakondou III a jejich kvalita je téměř totožná. Však je má taky na svědomí stejný režisér, který by měl raději svou kariéru pověsit na hřebík, nebo se nechat společně se scénáristou zavřít do blázince. Nechápu, proč do podobných projektů pořád někdo zbytečně cpe peníze. Kdyby raději spojili rozpočet třetího a čtvrtého dílu a natočili alespoň jeden pořádný film, ale to bychom po nich chtěli asi moc.

Speciální efekty a samotná digitální anakonda vypadají naprosto katastrofálně. Tentokrát se však digitální „grcka“ dokáže i sama regenerovat, takže nás čeká rovnou celá záplava marných pokusů o její zabití. Jejichž jediným účelem bylo alespoň trochu vyplnit jinak nudná místa. O nějaké pořádné atmosféře nemůže být ani řeč, protože kvalita jednotlivých efektů je tak bídná, že divák neví jestli sleduje nevydařenou parodii na předchozí díly, nebo byl postižen methanolovou aférou a šálil ho jen zrak.

No a aby toho nebylo málo i samotné herecké výkony jsou doslova jedna velká katastrofa. Přehlídka ochotníků doplněná o několik béčkových herců se sice snažila, ale stupidita scénáře a přehršel klišé jen podtrhli celkový zmar, který z toho smrděl na sto honů. Jediný důvod proč tomu nedám čistý ODPAD je přítomnost Crystal Allen, která se mi alespoň trochu líbila (jak svou vizáží, tak i svým hereckým projevem). To je ovšem dost málo na to, abych si to ještě někdy musel pustit znovu. A pokud můžete, vyhněte se tomu i vy velkým obloukem. Jinak bude velice zklamáni – stejně jako já!

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat