0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 8. 2016

Howling II (1985)

 Tentokrát budou vlkodlaci kvílet v Česku...pardon v Transylvánii za účasti několika známých českých herců a hereček, no a v neposlední řadě i samotného Christophera Lee.  

Moderátorka Karen nakonec přece jenom zemřela a tak jí její bratr Ben vystavil honosný funus. Po smutečním obřadu jej kontaktuje podivný muž Crosscoe, který tvrdí, že se jeho sestra změnila ve vlkodlaka. Ben ho pošle do háje, ale nechá se přesvědčit sestřinou spolupracovnicí Jenny, aby cizinci dal ještě jednu šanci ho přesvědčit. Stefan Crosscoe oba zasvětí do tajů lykantropie a poté, co jsou napadeni na hřbitově skupinou vlkodlaků, se společně vydávají do Transylvánie, aby zde zabili vůdkyni vlkodlaků Stirbu. Nepůjde však vůbec o lehký úkol, protože počet nepřátel je mnohem větší, než si zprvu mysleli…



Český název: Kvílení vlkodlaků 2, Vytí 2: Tvá sestra je vlkodlak
Režie: Philippe Mora
Rok výroby: 1985
Délka: 91 min
Země: USA / Velká Británie
Alternativní názvy: Howling II: Your Sister Is a Werewolf, Howling II: Stirba – Werewolf Bitch

Hrají:
Christopher Lee...(Stefan Crosscoe)
Sybil Danning...(Stirba)
Reb Brown...(Ben White)
Annie McEnroe...(Jenny Templeton)
Marsha A. Hunt...(Mariana)
...a další


Po úspěchu prvního Kvílení vlkodlaků se po čtyřech letech rozhodli natočit jeho pokračování. Film svým začátkem volně navazuje na závěr svého předchůdce, ovšem je již na začátek potřeba říci, že jeho kvalit v žádném případě nedosahuje ani z poloviny. Přitom samotný scénář zprvu vůbec nevypadal špatně. Bohužel jeho zrealizování dostal na starost nepříliš úspěšný režisér Mora (ten samý poté natočil i třetí díl). Nás může snad jen těšit, že se film natáčel v Česku a objevilo se tu i ve vedlejších rolích několik známých českých herců a hereček. To je však jen jedno z mála pozitiv, které nám tento film nabídl.

Atmosféra i úroveň speciálních efektů skřípala již od samotného počátku. Spíše to vypadalo, že sledujeme nějakou parodii na vlkodlačí filmy, než béčkový horor. Ještě se ani nestačíme pořádně usadit a již vzduchem lítají gumové končetiny, papírové makety a kožešinové rukavice (coby pracky vlkodlaků). Zpočátku mi to vykouzlilo trpký úsměv na tváři, ale když jsem pochopil, že v podobném duchu se ponese celý film, měl jsem sto chutí ho vypnout. Situaci nějak výrazně nezlepšovaly ani erotické scény, kterých tu bylo hned několik. Jejich účelnost byla naprosto nulová. Stejně jako jakékoliv pokusy o navození hororové atmosféry. Několik záchvěvů se tu skutečně objevilo, ale vše vždy pokazily gumové rekvizity – o proměnách vlkodlaků se ani bavit nebudu, protože nalepené chlupy na tělech a tvářích herců nebudu počítat.

Za největší lákadlo filmu bych považoval angažování Christophera Leeho. Chudák zřejmě neměl ani ponětí k čemu že se to upsal, jinak si jeho účast nedokážu vysvětlit. K mému úžasu však ani on nedokázal naplno ukázat svůj herecký talent a zřejmě znechucen scénářem si odbyl svou postavu jen kvůli honoráři. Jak už jsem poznamenal výše, objevilo se tu i několik českých herců a hereček. Jana Krytináře jste si jistě všimli všichni a byl to právě on společně s výborně namaskovaným Janem Krausem, kvůli kterým tomuto filmu nedám odpad. Kromě nich se tu objevily i Jitka Asterová, Valerie Kaplanová a pár dalších. Howling II tak v žádném případě nepovažuji za dobrý film a osobně ho řadím k vůbec nejhorším z celé série.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat