0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 4. 2021

Something Beneath (2007)

Kevin Sorbo tentokrát v roli kněze, který musí společně s ostatními účastníky ekologické konference čelit nejen svým nejděsivějším halucinacím, ale i podivné mazlavé hmotě…

I přes řadu podivných nehod a varování doktora Connollyho je na znečištěné půdě postaven komplex zvaný Cedrová brána (Cedar Gates Conference Center) zbohatlíkem Kentem, který nedbá varování a těší se jen na zisk. Při slavnostním otevření se zde koná první ekologická konference „Za čistou planetu“, kde se sejde řada významných osobností a celebrit. Netrvá to však dlouho a dojde k řadě podivných úmrtí a zmizení a to jak v řadách personálu, tak i samotných hostů. Z vodovodních i odpadních trubek začíná vytékat podivná tmavá mazlavá hmota, která se nenápadně rozlézá po celém komplexu i v podzemních stokách. Lidé, kteří s ní přijdou do kontaktu, se rázem ocitají v ohrožení života, přepadnou je podivné halucinace a většina z nich záhy umírá…



Český název: Smrt z podzemí

Režie: David Winning

Rok výroby: 2007

Délka: 90 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Kevin Sorbo...(Otec Douglas Middleton)

Natalie Brown...(Khali Spence)

Brett Donahue...(Tony)

Peter MacNeill...(Deadmarsh)

Brendan Beiser...(Dr. Connolly)

...a další


Máme zde další přírůstek do plodné leč nepříliš kvalitní scifi hororové Maneater film series. Tentokrát zde na nás nebudou útočit žádná zmutovaná monstra či agresivní zvířata, ale mazlavá černá hmota (sliz) a fekálie to rozhodně nejsou. I když to samé se nedá říci o samotném filmu, který je k nim mnohými přirovnáván. Smrt z podzemí není vyloženě katastrofou, zvláště pokud máte rádi céčkové filmy, ale znám ještě mnoho horších braků, než je tohle. To však neznamená, že by zde šlo o bůhvíjak zajímavou a kvalitní podívanou – to rozhodně ne!

 

Nicméně samotný tvůrčí nápad si každopádně získal mou pozornost. Mazlavá hmota, která ve vás po kontaktu s ní vyvolá děsivé halucinace (vaše nejhorší noční můry) nevypadala zpočátku zas tak hrozně. Díky tomu každá oběť prožívala různorodé vidiny a boj o přežití, někdy i za doprovodu alespoň trošku zajímavé atmosféry. Navíc počet mrtvých tu byl slušný, ale problém nastal ve chvíli, kdy se ke konci filmu, přesuneme hlavně do stok. Tady se dočkáme řady nepřehledných situací, narůstající hmota se proměnila v digitální slizkou hráz, chaotický střih a špatné podsvícení tomu taky zrovna moc nepomohli a já se stále více těšil, až nastane konec.

 

Herecké výkony některých jedinců taky nebyli vyloženě špatné. Představitel seriálového Herkula Kevin Sorbo sice nikdy nepatřil mezi nějak zvlášť dobré herce, ale tady odvedl vcelku obstojný výkon. Natalie Brown a Peter MacNeill odvedli svůj standart, no a ostatní tu byli víceméně dopočtu. Bohužel jako celek to prostě nefungovalo, zvláště když tu byl citelně znát mrzký rozpočet a sami tvůrci si házeli imaginární klacky pod nohy svou nemohoucností. První polovina filmu byla lepší než ta druhá. Alespoň z mého pohledu. Something Beneath tak zcela po zásluze skončil mezi podprůměrnými filmy, ale jak už jsem řekl, znám ještě větší braky na poli scifi hororových céček. A to nejen co se samotné Maneater série týče. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat