0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 4. 2021

High Plains Invaders (2009)

Obyvatelé malého městečka na Divokém západě a psanec odsouzený na smrt musí čelit invazi mimozemských tvorů…

Obyvatelé malého městečka v Coloradu se stávají svědky popravy pistolníka a zloděje Sama, který po válce s indiány přepadával vlaky. Šerif právě dává odsouzenému smyčku kolem krku, zpovzdálí vše sleduje jeho bývalá láska Abigail i lovkyně lidí Rose, když tu náhle se do městečka přiřítí zoufalá a naříkající žena, která má v patách podivného mimozemského tvora. Ten se ihned pouští do pustošení budov i zabíjení nebohých lidí a jak se zdá, nejen že se nedá zastavit, ale navíc se k němu postupně přidávají další tvorové. Jejich řádění přežije jen hrstka vyvolených, která se skryje v místním vězení. Mezi nimi je odsouzenec Sam, Abigail, Rose, místní šerif, těžař Jules a pár dalších. Musí překonat vzájemnou nevraživost, nedůvěru a pokusit se najít způsob, jak invazi zastavit. Může to mít souvislost s nedalekou těžbou uranu?



Slovenský název: Votrelci útočia!

Režie: Kristoffer Tabori

Rok výroby: 2009

Délka: 85 min

Země: Kanada / USA / Rumunsko

Alternativní název: Alien Western

 

Hrají:

James Marsters...(Sam Danville)

Cindy Sampson...(Abigail Pixley)

Sanny van Heteren...(Rose)

Antony Byrne...(Gus McGreevey)

Sebastian Knapp...(Jules Arning)

...a další


Nízkorozpočtových céček, ve kterých se skloubí hned několik filmových žánrů najednou, existuje celá řada. Většina z nich však má velmi mizernou kvalitu a tento scifi westernový kousek říznutý hororovými prvky je jedním z nich. Ty jsou zde však spíše odsunuty do pozadí, jako tomu bylo třeba u obou pokračování Hvězdné pěchoty. Je však potřeba říci, že i tento film je součástí Maneater film Series, přestože je svým pojetím dosti odlišný. Kanadsko-americko-rumunská spolupráce tu však smrdí na sto honů a to po všech stránkách.

 

Mimozemská invaze zasazená do westernového prostředí nám kromě podivných téměř nezničitelných tvorů (kteří nevypadají zas až tak úplně zoufale – to ta jejich vesmírná loď už ubohá byla dost), nabídne i pěknou řádku mrtvých, nějaké to gore, nebude chybět ani zrada, trocha té romantiky a vůně střelného prachu. Kromě toho však i několik absolutně plochých postav, které tu byly spíše jen do počtu a to i napříč důležitými osobami tohoto příběhu. Jediní kdo tu trochu vyčnívali, byl odsouzenec Sam, který příležitost chopil k očištění od svých hříchů a otravná lovkyně lidí Rose – jedna z mála ženských, které bych dal přes hubu, kdyby stála vedle mě.

 

High Plains Invaders je bezesporu podprůměrným televizním kouskem, ale dá se v něm narazit i na několik světlejších okamžiků (některá úmrtí postav) a ani samotní invazní tvorové nevypadají úplně katastrofálně. Bohužel malý rozpočet a nemohoucnost tvůrců s tím spojená je tu cítit až moc. Tahle série nám však už nabídla i několik ještě horších filmů.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat