0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 4. 2021

Scarecrow (2013)

Po sto letech dostal Strašák zase chuť na lidskou krev…

Obyvatelé malého městečka se připravují na blížící se stoleté výročí založení festivalu Vraždícího strašáka – tamní strašidelné legendy, kterou se straší především malé děti. Netuší, že se legenda brzy změní v krvavou realitu a odnese to skupinka zlobivých studentů se svým učitelem Aaronem, kteří se za trest vydávají na starou farmu, aby převezli starého strašáka do města. Ti se zde setkávají s učitelovou bývalou přítelkyní Kristen a jejím dalším ex Eddiem, který se s Aaronem moc nemusí. Jejich nevraživost však musí stranou, protože strašák ožívá a rozpoutá krvavá jatka…



Český název: Legenda o vraždícím strašákovi

Režie: Sheldon Wilson

Rok výroby: 2013

Délka: 86 min

Země: USA / Kanada

 

Hrají:

Lacey Chabert...(Kristen)

Robin Dunne...(Aaron)

Carlo Marks...(Eddie)

Nicole Muñoz...(Maria)

Brittney Wilson...(Beth)

...a další


Filmů o obživlých strašácích existuje dnes již celá řada, takže je asi všem jasné, že tady o nějakou extra originální zápletku člověk asi moc nenarazí. V rámci Syfy tvorby a samotné Maneater film Series, které je tento nízkorozpočtový kousek součástí, však jde o vcelku snesitelnou podívanou a musím říct, že jde o jeden z nejlepších filmů, které nám tato sci-fi hororová série nabídla. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale mě se tento film docela líbil a to i přes některé své nedostatky.

 

Příběh má zajímavý spád již od prvních minut, nabídne nám několik docela povedených mord scén a ani samotná atmosféra není vyloženě špatná. Osamocená ponurá farma a stará stodola uprostřed kukuřičných lánů skrývá děsivou minulost, která se nyní rozhodla připomenout tou nejbrutálnější formou. Digitální strašák sice nepatří mezi skvostná monstra a jeho zpracování moc kvalitní není, ale jeho vražedné řádění vám nedá ani chvíli oddychu a divák se tak u toho filmu nemá čas ani moc nudit. Počet mrtvých je slušných a jejich úmrtí jsou různorodá, takže si každý přijde jistě na své. Charakteristika jednotlivých postav taky nebyla nejhorší a vyloženě nesympatický mi tu nebyl nikdo.

 

Co se hereckých výkonů a obsazení týče, tak i tady jsem byl docela spokojený. Hlavní hvězda Lacey Chabert si nevedla vůbec špatně a zbytek v čele s Robinem Dunnem jí zdatně sekundoval. Jen škoda, že ani tato televizní podívaná se neobešla bez několika nelogických momentů a zástupu žánrového klišé, nad kterými občas zůstával rozum stát. Když to ale srovnám s ostatními filmy z Maneater série, tak jsem nad nimi tentokrát dokázal mávnout rukou. Scarecrow tak možná lehce nadhodnotím, ale já v tom stejně viděl slušnou průměrnou podívanou. Strašák sice mohl být mnohem lépe zpracovaný, ale ta jatka mi to alespoň částečně vynahradily. 


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat