0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 4. 2021

Shark Killer (2015)

Vzácný diamant skončí v žaludku nebezpečného žraloka a Chase dostane za úkol jej získat zpátky. V patách má však i nelítostné mafiány…

Lovec žraloků Chase se významně podílel na bezpečnosti pláží na Havaji, nyní jej však čeká další výzva. Kdysi dal slib svému nevlastnímu bratrovi, že až bude potřebovat pomoc tak přijede a splatí svůj dluh z minulosti, no a právě nadešel onen čas. Vydává se tedy do Kapského města, kde po něm Jack chce, aby ulovil nebezpečného bílého žraloka, který „sežral“ vzácný diamant. Jaksi se však zapomněl zmínit, že onen diamant patřil zdejšímu šéfovi mafie Nixovy – velmi nebezpečnému chlapíkovi, který jede v drogách, únosech a brutálních mučeních svých obětí. Chase a atraktivní bratrova právnička Jasmine, která mu má být nápomocna při získání diamantu se tak musí vypořádat nejen s nebezpečným a lstivým žralokem zvaným „Černá ploutev“, ale i nelítostnými mafiány…



Český název: Hon na žraloka

Režie: Sheldon Wilson

Rok výroby: 2015

Délka: 88 min

Země: Kanada / JAR

 

Hrají:

Derek Theler...(Chase Walker)

Erica Cerra...(Jasmine)

Paul du Toit...(Jake)

Arnold Vosloo...(Nix)

Ashleigh van der Hoven...(Cindy)

...a další


Sheldon Wilson se stal nejpilnějším přispívatelem do scifi – hororové Maneater film Series, kterou obohatil hned o několik kousků. Bohužel se nedá říci, že by šlo zrovna o kvalitní filmy, ale spíše podprůměrné céčkové záležitosti. A ani tento rádoby akční kousek se žraločí tématikou rozhodně nepatří mezi ty dobré. Spíš než na akční horor bych to viděl na akční dobrodružný thriller ve stylu Temného přílivu (Dark Tide) z roku 2012 a to nejen svou mrzkou kvalitou, ale i jen nepatrným otřením o hororový žánr, leč oba filmy jsou oficiálně vedené i v něm.

 

Ani v tomto filmu se žraločích útoků moc nedočkáme a když už, tak většinou mimo záběr kamery. Asi nejvíce zajímavá je animace v úplném začátku. Potom už diváci spíše sledují jen hodně slabou akční (dobrodružnou) zápletku, plnou nezáživných dialogů, marných pokusů sbalit atraktivní právničku, pěstních soubojů s mafiány a téměř nezničitelného bosse – kterého ztvárnil „Mumie“ Arnold Vosloo. Divákům je nabídnuta jedna podvodní pasáž, při které inteligentní žralok naláká Chase a Jasmine do vraku lodi – ta má i vcelku snesitelnou atmosféru, ale jinak je to doslova bída.

 

Spíše se musíme spokojit s hašteřením hlavní dvojice, mezi kterými to postupně začne jiskřit, jenže nevím, jestli zrovna romantiku potřebuju ve žraločím filmu. Hlavní hrdina by se však rozhodně hodil třeba do takových Čelistí, protože na žraloky chodil zásadně jen v riflích s nožem v ruce. Sheldon Wilson tak po vcelku dobrém Scarecrow (2013) natočil další ubohou céčkovou záležitost, kterou stačí vidět opravdu jen jednou, nebo se jí raději rovnou vyhnout větším obloukem. Hon na žraloka prostě jako akční horor nefunguje vůbec a není ani moc dobrým dobrodružným thriller. Několik světlejších okamžiků by se tu našlo, ale to je tak vše. Jeden z nejslabších filmů z celé Maneater série. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat