0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 4. 2021

Carny (2009)

Obludárium Carny přijíždí do malého městečka se svou nejnovější atrakcí. Okřídleným ďábelským tvorem, který se pro tamní obyvatele ale i samotné kočovníky stane zanedlouho nejhorší noční můrou…

Do malého městečka Reliance přijíždí kočovný cirkus Carny s kolotoči, vlastním obludáriem, artisty a tajemným tvorem, který má být hlavním lákadlem. Jeho principál Cap a pomocník Quinn se pro peníze neštítí ničeho, což záhy na vlastní kůži pocítí nejen místní šerif Atlas, ale především samotní obyvatelé městečka. Během úvodního představení totiž ztratí kontrolu nad okřídlenou stvůrou, která se ocitá na svobodě a záhy rozpoutá krveprolití. Šerif a několik dobrovolníků se následně pokusí stvůru zabít, jenomže kromě tvora budou muset čelit i dalším překážkám v podobě pomstychtivého pastora a především zákeřnému Capovi, který se dobrovolně nehodlá vzdát svého největšího klenotu a pro jeho záchranu je ochoten jít i přes mrtvoly…



Český název: Obludárium

Režie: Sheldon Wilson

Rok výroby: 2009

Délka: 88 min

Země: Kanada

Alternativní název: Jersey Devil

 

Hrají:

Lou Diamond Phillips...(Atlas)

Simone-Élise Girard...(Samara)

Vlasta Vrana...(Pastor Owen)

A.C. Peterson...(Cap)

Dominic Cuzzocrea...(Quinn)

...a další


Nenechte se mýlit, ale i tento film je součástí scifi hororové Maneater film Series z produkce Syfy, takže je asi všem jasné, že půjde o další céčkovou podívanou, která zřejmě příliš diváků neokouzlí. Rád bych však podotkl, že tentokrát jde přeci jenom o trochu lepší podívanou, než na jakou jsme u této série většinou zvyklí. I když zázraky rozhodně nečekejte! Dokonce se zde narazit i na několik vcelku vydařených scén, které nám kromě krvavé podívané nabídnou i jakžtakž snesitelnou atmosféru.

 

Kromě okřídleného ďábelského tvora z Jersey, který své oběti nejraději trhá na kusy, se tu totiž pohybuje i několik lidských postav, jenž mají rády zabíjení a neštítí se vám vrazit kudlu do zad a následně vás rozřezat na kusy. No a v neposlední řadě tu máme pastora, jehož syn umírá mezi prvními a on netouží po ničem jiném, než po krvavé odplatě a to nejen na samotném monstru, ale i vcelku nevinných kočovnících. Jejichž součástí jsou totiž i „lidské zrůdy“, kteří jsou pro něj zplozenci pekla. Bohužel všelijak znetvořené „atrakce“ tu příliš prostoru nedostanou. Takže po této stránce nejspíš zavládne mezi diváky menší zklamání.

 

Lou Diamond Phillips se snažil tento film vytáhnout alespoň k průměrné kvalitě, ale i jeho postava byla značně omezená samotným scénářem – což u této série taky asi nikoho už moc nepřekvapí. Takže se de facto kromě řádění digitálního okřídlence, musíme spokojit především se záludným Capem a jeho pomocníkem Quinnem, kterým odstraňování nejrůznějších překážek (zabíjení) nedělá rovněž žádný problém. Obludárium tak sice nedosáhlo alespoň na průměrné ohodnocení, ale v rámci celé Maneater série patří k tomu „lepšímu“. Podobné filmy jsou ale spíše určeny pro konzumenty nízkorozpočtových céček, než pro širší publikum, pro které to bude jen další brak. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat