0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 4. 2021

Hollow, The (2015)

Obyvatelé ostrova Shelter a tři sestry které zde přijely za svou tetou, bude během Halloweenu sužovat nejen obrovská bouře, ale především sto let stará krvavá kletba… 

Nad ostrovem Shelter se stahují mračna. Blíží se velká bouře a většina obyvatelů míří raději na pevninu a to i z důvodu, že zanedlouho bude Halloween a všichni si moc dobře pamatují starou kletbu. Před sto lety jí vyřkla šestice dívek, která zde byla obviněna z čarodějnictví a následně upálena. Přísahaly krvavou pomstu a přestože se tomu spousta lidí dosud jen smála, v podvědomí je sžírá strach. Zatímco oni opouštějí ostrov, opačným směrem přijíždí tři sestry, které po smrti svých rodičů nemají kam jít a útočiště jim nabídla jejich teta Cora. Ty nemají o blížícím se nebezpečí ponětí, tedy až na nejmladší Emmu, která má zvláštní dar – je sužována děsivými nočními můrami, které nedokáže vysvětlit. Blesky křižující oblohu v kombinaci s tamními lesy doslova „porodí“ bezbožné a nenasytné stvoření, stvořené z ohně, kostí a země, lačnící po lidské krvi a hrůza může započít…



Režie: Sheldon Wilson

Rok výroby: 2015

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Stephanie Hunt...(Sarah)

Sarah Dugdale...(Marley)

Alisha Newton...(Emma)

Richard Harmon...(Seth)

Deborah Kara Unger...(teta Cora)

...a další


Když jsem zjistil, že jde o vůbec poslední film z Maneater film Series, málem mi i slza ukápla. Ani ne tak tím, že by mi tato scifi – hororová série nějak zvlášť přirostla k srdci, ale spíše tím, že zrovna tento film mi lezl dost na nervy. Sheldon Wilson nám totiž opět nabídl céčkovou a dosti podprůměrnou podívanou, ale tak uječený film jsem už dlouho neviděl. Přitom samotná tvůrčí myšlenka zas až tak špatná rozhodně nebyla. Bohužel její provedení už ano.

 

Blížící se velká bouře, odříznutý ostrov, vyděšení obyvatelé a hrůza přicházející z lesů – to vše slibovalo zajímavou podívanou, jenomže kromě několika vcelku povedených ponurých momentů, se divák dočká především uřvaného a věčně hádajícího se tria sester, jejichž nekonečné hádky a rozepře mi dost lezly na nervy. První polovina filmu sebou ale přinesla v určitých scénách i zajímavou atmosféru a docela pěkně znetvořené mrtvoly obyvatel. Samotný vykonavatel kletby se činil opravdu svědomitě, jenomže většina mordů proběhla mimo záběr kamer a nám už byli naservírovány jen pozůstatky jeho řádění. Navíc ani jeho digitální vzhled na mne moc velký dojem neudělal. Vypadal dost podobně jako Strašák z filmu Scarecrow (2013) akorát v ještě slabším provedení a kroužily kolem něj ohnivé jiskry a z tlamy srčel oheň.

 

Druhá polovina už byla jen nudná naháněčka po městě, lese a elektrárně. Sice se tu pokusili zapracovat co možná nejvíc emocí a několik rádoby dojemných úmrtí, ale to všudypřítomné ječení prostě přebíjelo všechno ostatní. Navíc se začala kupit i hromada nelogických situací a žánrového klišé, které bylo už dost chabé i na výtvory Syfy. Co se hereckých výkonů týče, tak tady si neměl nikdo co vyčítat. Všichni předvedli podprůměrně odvedenou práci. Maneater sérii tak zakončuji další podprůměrnou céčkovou podívanou. Je škoda, že se toho nechopil někdo lepší, protože jistý potenciál se tu dal rozhodně najít. Jen zůstal nevyužit.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat