0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 4. 2021

Sea Beast, The (2008)

Před těmito tvory nejste v bezpečí ani na moři, ani na souši! Zvlášť když je neuvidíte, pokud to sami nebudou chtít…

Rybář Will a jeho posádka uprostřed bouřky přijde nejen o svůj úlovek, ale jeden z mužů za podivných okolností zmizí ve vlnách. Poslední dobou se jim lepí smůla na paty a ostatním jsou jen pro smích. Will se navíc topí v dluzích a neví jak z toho ven. Když však záhy zmizí další člen jeho posádky a ve vodě u mola je nalezena jen jeho ruka, zdá se, že za vším musí být útok žraloka. Will je však přesvědčen, že skutečná pravda je mnohem děsivější. Na jeho lodi totiž i po bouřce zůstala podivná slizovitá hmota, stejně jako na molu a v jeho tvrzení jej ujistí mořská bioložka Arden, která sliz prozkoumá a zjistí, že podobný toxin produkuje mořský ďas, který jím paralyzuje svou oběť. Jak se ale dostal na pevninu? Žije snad v hlubinách dosud neobjevené mořské obojživelné stvoření, kterému zachutnalo lidské maso? Odpovědí na jejich otázky jsou další pohřešovaní a mrtví obyvatelé jejich malého rybářského městečka.



Český název: Mořská bestie

Režie: Paul Ziller

Rok výroby: 2008

Délka: 87 min

Země: USA

Alternativní název: Troglodyte

 

Hrají:

Corin Nemec...(Will McKenna)

Camille Sullivan...(Arden)

Miriam McDonald...(Carly McKenna)

Daniel Wisler...(Danny)

Gary Hudson...(Šerif Jay McKenna)

...a další


Když jsem letmým okem viděl poprvé obal tohoto filmu, měl jsem za to, že na obrázku je nějaká velká piraňa. Ukázalo se, že bych si měl raději pořídit brýle. Další přírůstek z Maneater film Series nám totiž nabídne úplně jiné digitální monstrum a společně s ním i podprůměrnou céčkovou podívanou, která zřejmě moc lidí neokouzlí. A já se jim tentokrát ani moc nedivím. Prvotním varováním pro mnohé bude už jen fakt, že do režisérského křesla usedl Paul Ziller, který ač toho natočil už opravdu dost, tak většina jeho kousků jsou neskutečné rádoby hororové nebo katastrofické braky.

 

Je zde jasně vidět, že scénárista měl opravdu bujnou fantazii a lidi v Syfy s jeho prací museli být velice spokojení. Posunul ty jejich braky na novou úroveň. Naše příšera měla do „mořského ďasa“ hodně daleko, mýtický Troglodyte se musel za břicho popadat a filmový Predátor si zase vehementně ťukal na čelo. Naše zdejší mořská bestie a její potomci dokázali produkovat toxin, který oběť paralyzuje – některé jed hned i zabije, dokázali být neviditelní, extrémně rychlí jak ve vodě, tak na souši, odolní proti kulkám – přesto je dokážete zabít kuchyňským nožem, sekerkou, nebo obyčejným kamenem. Ehm, tomuhle se už nedalo ani smát. Navíc to jejich digitální zpracování taky nebylo nějak dobře provedené.

 

Útěchou může být alespoň fakt, že mrtvých je tu opravdu docela dost a dočkáme se i nějakých těch gore scén (digitálních samozřejmě). Herecké výkony bych taky neoznačil zrovna za katastrofální, nicméně kvalita dialogů i charakteristika jednotlivých postav byla skutečně velmi bídná. Největší hvězda filmu? Bezesporu rybářova dcera, která nečekaně zabíjí tvory jak na běžícím páse, že i borec se samopalem či brokovnicí se musí červenat studem. Njn céčková pohádka se vším všudy.

 

Mořskou bestii se myslím nejvíc vyplatí sledovat pod vlivem alkoholu, nebo jiných návykových látek, protože v normálním stavu, to asi většina lidí nevydrží sledovat ani do konce. Ten film je tak špatný, až je nechtěně místy i vtipný. Já se u toho škodolibě smál, ale vidět už to asi znovu nechci.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat