0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2021

Ferocious Planet (2011)

Měli do alternativní dimenze jen nahlédnout, místo toho v ní skončili a musí bojovat nejen o své životy, ale především najít způsob, jak se vrátit zpátky…

Úspěšná vědkyně Jillian přichází s revolučním objevem. Společně se svým týmem dokázala vytvořit zařízení, které umožní nahlédnout do alternativního vesmíru – jiných dimenzí a hodlá získat další finance, pro svůj projekt. Během první presentace dokonce pozve i samotného senátora Crenshawa, ale něco se pokazí a následky budou pro všechny zúčastněné v místnosti přímo katastrofální. Zařízení je totiž i s místností přenese do jiné dimenze podobné té naší, jenomže ta je obydlena řadou nebezpečných neznámých tvorů a skrývá se zde i řada jiných nebezpečí, na které nebyli připraveni. Jejich jedinou nadějí na přežití je šéf ochranky plukovník Synn a jejich vzájemná spolupráce. Mají však jen omezený čas na opravu zařízení než nebude z této dimenze možné se vrátit a místní zdroje jsou značně omezené…



České názvy: Druhá strana, Krvavá dimenze

Režie: Billy O'Brien

Rok výroby: 2011

Délka: 88 min

Země: USA

Alternativní název: The Other Side

 

Hrají:

Joe Flanigan...(plukovník Sam Synn)

Dagmar Döring...(Dr. Jillian O'Hara)

Catherine Walker...(Dr. Karen Fast)

Michael Yare...(Rivers)

John Rhys-Davies...(senátor Jackson Crenshaw)

...a další


Máte rádi filmy o cestování časem napříč dimenzemi a nevadí vám nízkorozpočtové sci-fi dobrodružné céčka, které koketují i s hororovým žánrem? Pak jste tady na správné adrese, nicméně je potřeba říci, že příliš valné kvality tento kousek nepobral. I tento televizní film je součástí Maneater film Series, takže se dalo již dopředu odhadnout, co od toho můžeme očekávat a nebýt zklamáni. Samotný tvůrčí nápad totiž není vyloženě marný, horší už to bylo se samotným zpracováním.

 

Papundeklová místnost příliš důvěryhodnosti nepobrala, stejně jako nepříliš kvalitní digitální efekty. Samotní obří dinosauří tvorové moc povedení nebyli, ale ti mi ještě tolik nevadili. Horší už to bylo s počítačovými cákanci krve a rádoby gore scénami – ty byly přímo na katastrofální úrovni i na Syfy  potažmo Maneater sérii a to jsem toho od nich viděl už opravdu dost. Očekával bych, že v novější várce filmů budou triky na lepší úrovni, než u těch z období 2007-2009, ale to byl omyl. Scénárista nám ale nabídne i několik vtipných momentů (možná nechtěně), které tu hromadu klišé udělali alespoň trochu snesitelnější.

 

Co se hereckých výkonů týče, tak to taky nebyla žádná sláva. John Rhys-Davies coby senátor tu měl jen krátký štěk a tak vše podstatné zbylo na Joea Flanigana, který si nevedl zas až tak špatně (co mu scénář a jeho postava dovolili), no a Dagmar Döring mu zdatně sekundovala. Ostatní tu byli spíš do počtu, aby byl počet mrtvých uspokojující na délku filmu (přestože polovina postav zemře v první půlhodině). Druhá strana (Ferocious Planet) tak velkou díru do světa neudělala, ale to se dalo očekávat. Škoda, že se toho nechopil někdo zručnější, nemuselo to dopadnout takhle. Jistý potenciál by se tu našel, ale zůstal nevyužit. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat