0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 4. 2021

Beast of the Bering Sea (2013)

Zlato v mořských hlubinách má své hlídače! Mořské upíry…



Sourozenci Donna a Joe hledají a těží zlato v Beringově moři společně se svým otcem Glennem. Konkurence je však tvrdá a poslední dobou nemají mnoho štěstí, jak vylepšit svou finanční situaci. Podaří se jim však narazit na odlehlé končiny, které by mohly v hlubinách skrývat slušné naleziště zlata. Jenomže během průzkumu narazí na krvelačné tvory, kteří se až do teď skrývali v hlubinách. Tvory známé jen z legend – mořské upíry, kteří své oběti doslova vysají. Lidská krev jim zachutná natolik, že před nimi není již žádný člověk v bezpečí. Nejprve jim padne za oběť jeden z jejich spolupracovníků, potom i jejich otec a tak jsou Joe s Donnou a novým zaměstnancem Owenem nuceni spolupracovat s mořskou bioložkou Megan a urychleně musí přijít na způsob, jak mořské upíry zastavit, než zaútočí na nedaleké rybářské městečko a počet obětí vzroste…



Český název: Netvoři z Beringova moře

Režie: Don E. FauntLeRoy

Rok výroby: 2013

Délka: 86 min

Země: USA

Alternativní název: Bering Sea Beast

 

Hrají:

Cassandra Scerbo...(Donna Hunter)

Jonathan Lipnicki...(Joe Hunter)

Brandon Beemer...(Owen Powers)

Jaqueline Fleming...(Megan Arthur)

Kevin Dobson...(Glenn Hunter)

...a další


Další z céčkových kousků, které mi „leží v šuplíku“ již strašně dlouho a dost dlouho jsem jej jen nečině přehlížel. V televizi to běželo již několikrát, ale velmi nízké hodnocení napříč internetem bylo varovným signálem, že ani tohle nebude rozhodně moc dobrá podívaná a je nutno dodat, že zcela oprávněně. Syfy se v produkci podobných nízkorozpočtových scifi -hororových monster paskvilech přímo libuje, což taky není žádnou neznámou a člověk který už má od nich ledasco nakoukáno, tak nemůže být moc překvapen mrzkou kvalitou těchto kousků.

 

Hlavní důvod proč jsem se na to podíval, byla účast Cassandry Scerbo, pro kterou mám od dob Žraločího tornáda určitou slabost. Ani ta se zde však příliš nepředřela a společně s ostatními předvedla rovněž dost podprůměrný herecký výkon. Příběh samotný moc kvality nepobral – je plný stupidních momentů, klišé a nelogických scén, nicméně největší perličkou jsou samotní mořští upíři. Na první pohled něco mezi rejnokem, netopýrem a plyšovým maňáskem, kteří člověka doslova vysají za pár sekund, nebo vás probodnou špičkou svého ocasu, nebo vás použijí jako svého hostitele pro své potomstvo (jako jsme to viděli třeba u Aliena).

 

Místy to dokonce spíše připomínalo spíše něco jako nepovedenou hororovou komedii (přirovnatelnou třeba k Pirani 2). Mám však spíš za to, že to nebylo prvotním plánem samotných tvůrců, ale spíše jejich neschopností. Moc se tomu ale nedá divit, když do režisérského křesla usedl packal Don E. FauntLeRoy (ten vskutku moc kvalitních filmů nenatočil). Samotný závěr však už nebyl ani moc humorný a díky špatnému podsvícení, temnu a chaotickému střihu, divák vlastně ani pořádně nevidí, co se právě odehrává před kamerou.

 

Netvoři z Beringova moře tak nejspíš moc neosloví, ani příznivce céčkových braků, i když je pravda, že o několik zajímavých momentů se tu zavadit přece jenom dá. I z toho důvodu a díky přítomnosti hlavní hrdinky tomu nějaké to procentuální ohodnocení udělím a nevlepím tomu rovnou odpad.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat