0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 2. 2017

Blue Monkey (1987)

Neznámý druh brouka v kombinaci s růstovým hormonem, dokáže udělat pěknou paseku…

Do nemocnice je přivezen starý muž, který přišel do kontaktu s cizokrajnou rostlinou vášnivé zahradnice Marwelly. Krátce před svou smrtí mu z úst vyleze podivná hmyzí larva a to zrovna ve chvíli, kdy tam přijíždí detektiv Bishop se svým postřeleným kolegou. Místní personál si s něčím podobným neví rady a tak je na kliniku povolán známý entomolog Elliot Jacobs. Jenže ještě než se stačí na larvu podívat, zasáhne osud v podobě zvědavých dětských pacientů, kteří na larvu vylijí roztok s růstovým hormonem. Sameček neznámého brouka tak během krátké chvíle doroste do obrovských rozměrů a v nemocnici vypuká panika. Nejenom že se dokáže sám rozmnožovat, ale navíc mu zachutnalo lidské maso. Nemocnice se ocitá v karanténě a lidi uvnitř se musí postarat sami o sebe…



Český název: Inseminátor
Režie: William Fruet
Rok výroby: 1987
Délka: 95 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Steve Railsback...(detektiv Jim Bishop)
Gwynyth Walsh...(Dr. Rachel Carson)
Don Lake...(Elliot Jacobs)
Susan Anspach...(Dr. Judith Glass)
Ivan E. Roth...(monstrum)
...a další


Když jsem si přečetl hrubý obsah filmu, byl jsem docela zvědavý co se z toho nakonec „vyklube“. Zvířecí horory mám rád a občas se mezi nimi vyskytne i nějaký ten hmyzí klenot. Bohužel zde zůstalo jen u zbožného přání, protože svou kvalitou tento kousek nedosahuje ani průměru. Již samotný název byl hodně zavádějící, ale režisér Fruet nedokázal vyždímat ze scénáře veškerý potenciál, který se tu přímo nabízel. Nevím, možná za to mohl malý rozpočet, snad jeho momentální rozpoložení – protože jinak jde o docela dobrého režiséra, který má na svém kontě několik zajímavých filmů.

Přitom samotná atmosféra skutečně zpočátku nevypadala vůbec zle. Onen strach z „neznámého“ k tomu dopomáhal, stejně jako samotné prostředí nemocnice, které již samotné v mnohých probouzí hrůzu a křeče. Když k tomu připočítáme i několik prvních úmrtí / zmizení několika postav, nevypadalo to vůbec špatně. Zvláště když ani herecké obsazení – potažmo výkony, nebyli taky zrovna špatné. Jenže potom přišel největší kámen úrazu a to samotná podoba hmyzí nestvůry a její nepřirozené pohyby.

Gumovitost brouka/mravence (či co to bylo) byla až do nebe volající a působila mnohdy dost směšně. Zvláště ke konci filmu. Ona celkově byla druhá polovina výrazně slabší, než ta první. Chvílemi to začalo dost zavánět trapností a nepomohly tomu ani některé humorné situace, které se tu objevily. Opíjející se stařenky v pokoji však patří ke zlatému hřebu večera. Bohužel těchto momentů tu bylo žalostně málo a navíc film ani nebyl vedený jako hororová komedie. Což by možná bylo mnohem lepší. Takhle mi z toho nakonec zbyla jen trpkost v ústech a já prostě nemůžu dát ani průměrné hodnocení.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat