0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 2. 2017

Wrong Turn 2: Dead End (2007)

 „Překonat, přelstít a hlavně přežít“...v konfrontaci s rodinou kanibalů je to pro soutěžící jedné reality show mnohem důležitější, než slíbená výhra…

V lesích západní Virginie se právě chystá natáčení nové post apokalyptické reality show. Šest soutěžících musí „přežít“ několik dní v zamořeném světě, plnit řadu úkolů a navzájem se vylučovat. Jenže hned v úvodu musí bývalý mariňák Dale Murphy, který tomuto projektu šéfuje řešit zapeklitý problém. Jedna ze soutěžících se nedostavila, přestože během telefonního hovoru tvrdila, že je jen nedaleko odsud. Její náhradnicí se tak stane přítelkyně hlavního producenta a kameramana pana M. Vše je odstartováno, soutěžící rozděleni do dvojic, zábava a intriky na sebe nemají nechat dlouho čekat. Jenomže nikdo z nich nemá ani tušení, že místo natáčení leží v teritoriu šílené rodinky s kanibalskými sklony. Nepotrvá to dlouho a počet přeživších se začne rapidně snižovat…



Český název: Pach krve 2: Cesta nikam
Režie: Joe Lynch
Rok výroby: 2007
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Erica Leerhsen...(Nina Pappas)
Texas Battle...(Jake Washington)
Daniella Alonso...(Amber)
Crystal Lowe...(Elena)
Henry Rollins...(Dale Murphy)
Jeff Scrutton...(Three Finger)
...a další


Druhý díl této série je prozatím posledním dílkem do „skládačky“, který mi na tomto blogu ještě chyběl zrecenzovat. V Americe se to jen hemží nejrůznějšími reality show a tak není divu, že tenhle nešvar moderní doby někoho napadlo strčit i do hororového filmu. Nevím ovšem, jestli to byl ten nejšťastnější nápad. Kouzlo jedničky pomalu vyprchalo a ani místy humorné pojetí to moc nezachraňovalo. Začátek se nese v dost nudném duchu a seznamováním s pěticí soutěžících a štábem. Partička nejrůznějších individuí se rozhodla vydělat menší balík peněz a pro vítězství jsou ochotni udělat téměř cokoliv.

Popravdě řečeno mě nezaujal ani jeden z nich svým osobním příběhem, ale za to Crystal Lowe svými vnadami. To že je spousta lidí schopná udělat pro slávu téměř cokoliv, není nic nového a tak její strip nikoho nepřekvapí, ale spíše potěší mužskou část publika. Co se týká mentální rodinky kanibalů, tak ti nesahají bratrům z jedničky ani po kotníky. Některá úmrtí měla určité klady, jako například roztomilou kreativitu a představivost tvůrců, kteří to vzali opět humorným způsobem ( např. dvojitá hetka do hlavy. V parodii se to začalo měnit až ve chvíli, kdy ten voják vzal spravedlnost do svých rukou a začal je zabíjet jednoho po druhém.

Právě samotný závěr se mi zdál na celém filmu úplně nejhorší. Podobně tomu však bylo i u prvního dílu. Nevím, jakoby tvůrcům vyprchali veškeré nápady a snažili se to prostě ukončit jen tak ledabyle. Sice ani zde nepřijdeme o finální souboj a klasický otevřený konec, ale klidně bych se bez toho obešel na úkor pořádného vyvrcholení (toho filmového samozřejmě…). Herecké výkony byli ode-všech obyčejný průměr. Nikdo výrazněji nevyčníval. Nicméně mě potěšila přítomnost Ericy Leerhsen, která se v hororovém žánru postupně zabydluje. Přesto všechno budu hodnotit dvojku jako čistý průměr, protože jsem se tu a tam doopravdy zabavil.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat