0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 2. 2017

Monster Squad, The (1987)

 Temné síly pod vedením samotného Draculy, hodlají ovládnout Zemi. Je na skupině dětí, aby ho zastavili…

Před mnoha lety se Dracula pokusil společně se svými pomocníky ovládnout svět. Na poslední chvíli mu v tom zabránil jistý Van Helsing. Ovšem jen částečně. Pekelné síly sice byly potlačeny a kouzelný amulet „zmizel“, ale nemělo tomu být navždy. Dracula se totiž nyní vrací zpět a kromě svých nevěstek vzkřísí i další monstra, aby mu domohli nalézt amulet a opět se pokusit ovládnout svět. I tentokrát mu však někdo zkříží plány. Nejde sice o žádné neohrožené lovce upírů, ale skupinku bojácných dětí – milovníků hororů a všelijakých monster. Členové „Záhrobního komanda“ však nehodlají prodat svou kůži lacino a i přes svůj strach se temných silám postaví…



Český název: Záhrobní komando
Režie: Fred Dekker
Rok výroby: 1987
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Andre Gower...(Sean)
Robby Kiger...(Patrick)
Stephen Macht...(Del)
Michael Faustino...(Eugene)
Duncan Regehr...(Dracula)
Brent Chalem...(Horace)
...a další


Klidně bych tuto hororovou komedii nejen pro děti, označil za „kultovní“ a i po letech jsem se u ní bavil stejně jako kdysi. Je proto škoda, že tento skvost nedávají častěji v televizi. Pokud máte totiž rádi odpočinkovou podívanou, na kterou se navíc můžete klidně dívat i se svými ratolestmi – je Záhrobní komando stvořené přímo pro vás. Jednoduchý leč účelný scénář je jeho velkou předností, stejně jako velice slušné výkony většiny dětských představitelů. Navíc se tu vyskytuje i množství humorných situací a hlášek, které vám rozhodně zvednou náladu.

„Co se stalo? Tvoje sestra už není…Jak to? Byl to…,ale to se nepočítá!“ Tak přesně tohle mě pobavilo asi nejvíc společně s malým Eugenem a Tlusťochem. Nevinnost malých hrdinů je skvěle doplňována několika známými filmovými monstry/postavami (Frankensteinovo monstrum , Dracula, Mumie, Vlkodlak, Netvor z Černé laguny), díky čemuž samozřejmě v některých okamžicích zhoustla i sama atmosféra. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha toho napětí, ale humorná podstata úplně nezmizela ani v těchto situacích.

Když k tomu připočítám i pěkné masky z dílny Stana Winstona, bylo téměř vymalováno. Ty jsou totiž vždy zárukou kvality. Pokud by se mě tedy někdo zeptal na mou TOP 10 hororových komedií, tento film by v ní určitě figuroval na předních příčkách. Nerad se opakuji, ale jsem rád že někteří představitelé dětských hrdinů, byli po zásluze oceněni několika prestižními cenami, či alespoň na ně byli nominováni. Předvedli totiž mnohem lepší výkony, než jejich dospělí kolegové.

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat