0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 2. 2017

Hepzibah - Sie holt dich im Schlaf (2010)

Markéta Frösslová coby německá čarodějnice žádá krvavou pomstu za svou smrt!

Když Kirsten dostane podivný email od neznámého odesílatele, je to pro ní doslova šok. Píše se v něm totiž, že je adoptovaná a její rodné město je Selmen. Se vším se svěří své nevlastní sestře Marii, na internetu si vyhledá důležité informace o tomto místě a vydává se na cestu. Nečeká jí zde však nic příjemného, protože jak se zdá, Selmen je prokletý. Každých sto let zde zemře devět mladých dívek v den svých osmnáctých narozenin. Údajně všechny spáchají sebevraždu, ale koluje zde i legenda o pomstychtivé čarodějnici. Ta zde byla v minulosti neprávem upálena a od té doby si žádá krvavou odplatu. Legenda, nebo holý fakt? V posledních dnech totiž v Selmenu zemřelo již šest dívek a další umře hned po jejím příjezdu. Kirsten začne pátrat na vlastní pěst, ne snad pro svůj detektivní zápal, ale i jí samotné bude za několik dní osmnáct let…


Český název: Prokletá vesnice
Režie: Robert Sigl
Rok výroby: 2010
Délka: 90 min
Země: Německo
Alternativní název: Village, The

Hrají:
Eleanor Tomlinson...(Kirsten Schwarz)
Christopher Elson...(Raphael)
Markéta Frösslová...(Hepzibah)
Finn Atkins...(Marie Schwarz)
David Bamber...(Dr. Wagner)
...a další

Pokud jste o tomto filmu nikdy neslyšeli, ani se vám moc nedivím. Jde o nepříliš známý německý kousek, určený pro televizní účely. Sám jsem si jej obstaral v době, kdy jej vysílala Prima Cool. Že nejde o nic světoborného, je zřejmé hlavně díky velmi nízkému hodnocení na internetu a mě nezbývá, než s tím souhlasit. Což je docela škoda, protože samotná myšlenka nevypadá zprvu vůbec zle a navíc se tu objeví i několik českých herců a hereček. Přijde mi však, že některé divácké ohlasy jsou až moc tvrdé. Nejde totiž o vyložený ODPAD.

Režisérovi totiž nelze upřít snahu, vytvořit alespoň náznaky nějaké atmosféry a některé mord scény sebou přináší i kousek toho potřebného napětí. Sice jde o slabý odvar, u kterého vám rozhodně nebudou stát vlasy na hlavě, ale viděl jsem už řadu mnohem horších filmů. Bohužel se tu dá narazit i na spoustu nelogických kopanců či situací, které vám rozhodně náladu moc nevylepší. Zvláště když ani zde nechybí ono pověstné dohrávání scén mimo záběr kamery. Takže divák se cítí ochuzen o to nejdůležitější, ale tento nešvar je dnes k vidění snad v každém druhém filmu. Každopádně jsem rád, že dle tvůrců jezdí naše staré vlaky i v Německu (typ co lze spatřit na začátku filmu se znaky ČD, u nás mimochodem jezdí dodnes).

Největší důraz zde byl kladen na samotnou čarodějnici, kterou ztvárnila česká herečka Markéta Frösslová. Ta pokud zrovna neplnila český bulvár svými „hvězdnými“ vztahy, nebo neukazovala vnady L. Vaculíkovi v seriálu Proč bychom se netopili, se občas objeví i v nějakém to filmu (seriály nepočítám). No řekněme na rovinu, že v reálu byla pěknější, než její výsledné namaskování. Hrůzu ve mně rozhodně nevzbuzovala. Kromě ní se tu objevilo i několik dalších českých hereček a herců ve vedlejších rolích. No a koneckonců ani představitelka hlavní hrdinky nebyla zrovna k zahození.

To však nic nemění na tom, že po hororové stránce to bylo opravdu slabé. Přece jenom se dalo na atmosféře zapracovat mnohem lépe a ne jen na ní. Nedostatků je tu opravdu dost, ale že bych musel tento film rovnou spláchnout do záchodu? To rozhodně ne. Na průměr to ovšem nemělo ani zdaleka.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat