0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 2. 2017

Ice Sharks (2016)

V Arktidě čeká na skupinu vědeckých pracovníků nemilé překvapení. Zdejší vody totiž skrývají hladové predátory, kteří se nezastaví před ničím...

Členové výzkumné stanice v Arktidě se ocitají ve svízelné situaci. Senzory čidel zaznamenali značné výkyvy naměřené teploty, což může mít za následek oteplování, nebo jde o technickou závadu. Rozhodnou se pro jejich kontrolu, ale mají na paměti varování místních obyvatel, že se v jejich oblasti vyskytují nebezpeční lední medvědi, kteří již mají na svědomí několik lidských životů. Přesto se David a Tracy vydávají do terénu. Nejsou to však medvědi, kdo jim bude brzy usilovat o život, nýbrž jen o vlásek uniknou žraločím čelistem. Z posledních sil se jim podaří dostat zpět do stanice, ale agresivní žraloci zaútočí na výzkumný objekt a podaří se jim narušit pevnost kry, na které stanice stála. Led nevydrží a stanice zmizí v hlubinách Severního ledového oceánu. Přeživší vědci jsou nuceni improvizovat a pokusit se zachránit holé životy. Vzrůstající panika, několik marných pokusů o záchranu a ostré čelisti však brzy sníží jejich šance na minimum…



Režie: Emile Edwin Smith
Rok výroby: 2016
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Edward DeRuiter...(David)
Jenna Parker...(Tracy)
Kaiwi Lyman-Mersereau...(Michael)
Clarissa Thibeaux...(Alex)
Travis Lincoln Cox...(Sammy)
...a další


Přestože samotný námět mě dokázal alespoň trošku zaujmout, nesliboval jsem si od tohoto filmu absolutně nic. Stačilo se podívat, kdo má tento film na svědomí a bylo po všech iluzích. Společnosti Asylum a Syfy mluví snad za vše. Když k tomu připočítám i jméno režiséra Emile Edwina Smithe - natočil braky Mega Shark vs. Mecha Shark a Doba ledová (teď nemyslím tu animovanou, buďte v klidu) – bylo vymalováno. Přesto jsem však v této mrazivé podívané, našel i několik pozitivních prvků, kvůli kterým Ice Sharks rovnou neodstřelím do odpadu.

Především je potřeba si uvědomit, že zde se žádných digitálních orgií rozhodně nedočkáme. Spíše bych zdejší kvalitu efektů i vzhledu žraloků přirovnal k tomu, co bylo k vidění u starších PC her tak před deseti roky a to bych jim možná ještě ublížil (těm hrám samozřejmě). Přesto byl úvodní masakr psího spřežení docela zajímavý a svým způsobem šlo asi o to nejlepší, co tu bylo k vidění. Jinak totiž žraloci působili dost směšně, což se dá ovšem říci i o chování většiny postav. Neustálé kroužení žraloků ať už jejich ploutev rozrývala led, nebo později okolo potopené stanice začalo být po chvíli dost únavné.

Což však bylo zapříčiněno hlavně neschopností režiséra navodit potřebnou atmosféru a především napětí. To byl ovšem problém zásadní, protože bez toho se alespoň průměrný horor prostě natočit nedá. Kritéria svých chlebodárců ovšem Smith splnil a to bylo pro něj hlavní. Na divácích už přece tolik nezáleží. Snad kdyby se alespoň více věnoval jednotlivým mord scénám, když už nic jiného zajímavého tu k vidění nebylo. Jenomže veškerou inspiraci vyčerpal už na začátku. Ice Sharks se tak v poklidu můžou zařadit mezi céčkové filmy, po kterých za nějakou dobu neštěkne ani ten pes. Milovníci těchto braků si však mohou stejně jako já, udělat si čárku a čekat na další „klenot“ do své sbírky. Pevně věřím, že nás Asylum ani Syfy nenechají dlouho čekat.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat