0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 2. 2017

Choking Hazard (2004)

 Česká zombie komedie o hledání smyslu života…

Motel Halali nacházející se na Křivoklátsku, je ideálním místem k uspořádání jednoho specifického kursu. Profesor Reiniš se zde rozhodl udělat víkendovou „zábavu“, pro vybrané uchazeče o hledání smyslu života. Na samotě, hluboko v lesích, prostě perfektní. Jenomže nikdo nepočítal s tím, že se z lesů vynoří zombie myslivci, kteří pro to nebudou mít rozhodně pochopení. Všichni zúčastnění tak velmi záhy budou muset bojovat o holé přežití a „smysl života“ pro ně získá mnohem důležitější význam…



Režie: Marek Dobeš
Rok výroby: 2004
Délka: 81 min
Země: Česká republika

Hrají:
Jan Dolanský...(Verner)
Anna Fialkova...(Lefnerová)
Eva Nádazdyová...(Hanušová)
Jaroslav Dušek...(profesor Reiniš)
Eva Janoušková..(Krenovcová)
...a další


Film, který se pyšní „titulem“ první česká zombie komedie, jsem viděl už podruhé, ale i tak ve mně pořád zůstávají hodně rozporuplné pocity. Není to vyloženě špatná podívaná, ale spíš než o kvalitě se tu budeme bavit o jedné velké snůšce blbostí a extrémních situací, které ovšem dokáží pobavit. Pevně však věřím, že si Choking Hazard získal řadu věrných diváků, které podobně trhlé filmy prostě baví.

Já měl ovšem místy problém s těmi filozofickými kecy, kterými je film doslova prošpikován. Občas mi lezli neskutečně na nervy, jindy byli skutečně důvodem k zamyšlení. Ono hledání smyslu života, zde velmi rychle získá mnohem hlubší význam. Divák jen nevěřícně hledí na to, co se začne odehrávat na obrazovce a nemůžu říci, že by to vždy byla dobrá podívaná. Dá se zde narazit mimo jiné i na kupu nelogických situací / chování postav – ale všechny zápory se tvůrci snažili vynahradit množství bizarních situací a všudypřítomným černým humorem.

Občas si však říkám, jestli herci/herečky typu Patrasové a Duška mají skutečně potřebu, účinkovat i v něčem podobném. No v dnešní době se už tomu zas až tolik nedivím, ale v době vzniku tohoto filmu, jsem si podobné otázky pokládat mnohokrát. Byla jen škoda, že si tvůrci více nepohráli s maskami zombie, které se mi tedy upřímně zas až tolik nelíbily. Takže když porovnám všechny klady a zápory, vychází mi z toho čistý průměr. Do třetice to už však vidět určitě nepotřebuji. Sorry…

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat