0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 2. 2017

Cameron's Closet (1988)

Někteří bubáci ve skříni jsou skuteční! Zvláště když má vaše dítko nadpřirozené schopnosti a žádné kamarády...

Cameron je malý chlapec s telekinetickými schopnostmi. Ty mu pomáhá rozvíjet jeho otec, který však přecení synovu sílu a zaplatí za to svým životem. Cameron neví, proč se tak stalo, ale cítí zlé síly ze svého šatníku. Ty s ním putují i k jeho matce, která chlapcovu strachu z neznáma nevěnuje příliš pozornosti. Ovšem jen do doby, kdy je zabit za podivných okolností její přítel. Případ dostává na starost detektiv Sam Talliaferro, který sám má psychické problémy a podivné vidiny. Mezi ním a Cameronem vzniká přátelské pouto, které je zpovzdálí sledováno psycholožkou Norou, jenž má oba na starosti. Ta jediná tuší, že s chlapcem není všechno v pořádku. Podivných vražd v chlapcově nejbližším okolí však začne přibývat a tak i Sam je nucen přijmout fakt, že Cameron dokázal nevědomky zhmotnit démonické síly, které se nezastaví před ničím…



Režie: Armand Mastroianni
Rok výroby: 1988
Délka: 87 min
Země: Velká Británie / USA

Hrají:
Scott Curtis...(Cameron)
Cotter Smith...(Sam Talliaferro)
Mel Harris...(Nora Haley)
Kim Lankford...(Dory Lansing)
Chuck McCann...(Ben Majors)
...a další


Vždy jsem rád, když ve své sbírce narazím na nějaký film, který mě dokáže velmi mile překvapit svým obsahem i celkovou kvalitou. Nepříliš známý horor s démonickou tématikou mě dostal především svou solidní atmosférou a velice slušnými maskami. Zvláště stupňující se napětí, občas dokázalo příjemně zamrazit na zátylku a já si tak nerušeně užíval tuto lehce nadprůměrnou podívanou. Nebyl bych to však já, kdybych si hned nerýpl do scénáristy, protože za ten závěr by si zasloužil nafackovat. Snad to je jen můj dojem, ale finální souboj s démonem a ony světelné efekty – no to byla hrůza!!!

Nenechte se však v žádném případě odradit, protože tento horor z 80. let si rozhodně zaslouží větší pozornost. Zvláště pak po psychologické stránce se tvůrci opravdu vyřádili. Jak scénárista, tak i samotný režisér tomu dali slušnou „šťávu“ a divák nejednou bude zírat s otevřenými ústy, cože se to odehrává před kamerou. Zvláštní pozornost si zaslouží i speciální efekty a masky, které se jejich tvůrcům opravdu povedly (tedy až na samotného démona). Přes všechny ty pozitiva, které jsem teď vyjmenoval však musím souhlasit s názorem, že místy je děj skutečně dost zmatený.

Co se hereckých výkonů týká, tak tady bych taky viděl jisté reservy, na kterých se dalo mnohem lépe zapracovat. Především pak u dětského hrdiny, který měl být tahounem filmu, ale v mých očích tomu tak nebylo. To samé v bleděmodrém se však dá říci i o představiteli detektiva. Světlejší chvilky se střídaly s mírným přehráváním, což mi trošku vadilo. V žádném případě však nešlo o žádné ochotnické představení!!! Přesto všechno jsem však byl ve finále docela spokojený. Nebýt toho závěru, možná bych uvažoval i o trochu větším hodnocení. Takhle však zůstanu u toho lehkého nadprůměru.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat