0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 5. 2014

Kindred, The (1987)


Chtěl jen splnit poslední matčino přání, jenže netušil, že jej čeká odhalení děsivého rodinného tajemství…

Johnova matka prodělala infarkt a umírá na nemocničním lůžku. Jejím posledním přáním je, aby zajel do jejího domu na pobřeží a zničil tam všechny laboratorní záznamy a poznámky z jejího posledního projektu, aby nepadli do špatných rukou. John se rozhodne tak učinit, pozve několik svých přátel, aby mu pomohli, ale brzy nastanou komplikace. Nikdo z nich neměl ani tušení, jaké děsivé rodinné tajemství se skrývá ve sklepení. Tedy až na šíleného vědce Lloyda, který se nezastaví před ničím, jen aby ony záznamy získal…



Režie: Stephen Carpenter, Jeffrey Obrow
Rok výroby: 1987
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
David Allen Brooks …(John Hollins)
Amanda Pays …(Melissa Leftridge)
Talia Balsam …(Sharon Raymond)
Timothy Gibbs …(Hart Phillips)
Rod Steiger …(Dr. Phillip Lloyd)
…a další



O filmu jsem poprvé slyšel, když na něj byla napsána recenze na horror cz., sehnal si ho, ale jaksi jsem na něj pozapomněl. Není ani moc divu, protože The Kindred rozhodně nepatří mezi věhlasné osmdesátková scifi hororová béčka, přestože nejde vůbec o špatný film. Zápletka sice není nikterak originální (genetické pokusy, které se zvrtnou – to už tady několikrát bylo), nicméně po trošku pomalejším rozjezdu nám tvůrci nabídli docela slušnou atmosférickou jízdu, poctivé gumovité monstrum a škálu „bizarních“ situací. Po první třetině si mě děj získal zcela na svou stranu a já si tu hodinu a půl docela užil.


Vše je tak asi jasné, že bylo velice důležité, jak si povede samotné monstrum (monstra) na kterém to celé vlastně stojí. A tady to taky nebylo vůbec špatné. „Anthony“ se činí jen co je pravda a přestože nejde o žádného krasavce, tak si pro nás připraví několik velice zajímavých chuťovek. Nejprve uvidíme jen jeho mrštná chapadla (viz pes či scéna ve voze), ale později se nám ukáže celý. Kromě něj je zde však ještě několik dalších monster, které svou chvilkovou účastí rovněž obohatí duši hororového fanouška. Ona proměna Amandy Pays, patří k vrcholu a labužníci jí určitě ocení. Velký problém však nastával ve chvílích, kdy mezi sebou vedli dialogy jednotlivé postavy. To už tak záživné nebylo.


Právě tento fakt se velkou měrou přičinil o to, že někteří považují film za nepříliš záživný a nejvíc na něm oceňují hlavně závěr. Ten byl opravdu nabitý akcí, „nechutností“, přesto se mohlo ještě více přitvrdit. Já osobně nemám totiž moc rád, když to přežije moc lidí a tak jsem očekával ještě větší masakr. Režiséři se však nenechali zlákat. V konečném zhodnocení tak mohu konstatovat, že jde o lehce nadprůměrné béčko, které určitě nezklamalo, ale potenciál mohl být využitý mnohem lépe.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat