0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 5. 2014

Return to House on Haunted Hill (2007)


ZLO v Haunted Hill si žádá další životy…

Ariel je až příliš zaneprázdněna svou prací, takže nemá čas na žádný románek a už vůbec ne na svojí rodinu. I proto již několik dní ignoruje zmeškané hovory od své sestry Sáry. Když se však dozví od matky, že Sára údajně spáchala sebevraždu, zhroutí se jí celý svět. Aby toho nebylo málo, ještě ten večer obdrží poštou záhadný deník, který před časem přinesla Sára ze své děsivé návštěvy domu na Haunted Hill. K její smůle se však stala terčem pozornosti skupiny gaunerů, kteří jí i fotografa Paula unesou. Desmond a jeho banda totiž touží nalézt v Domě hrůzy vzácný artefakt – sošku Baphometa. Nejsou zde však sami, protože o sošku má zájem i Dr. Hammer se svým týmem. Ti sice neznamenají pro ozbrojené „lovce pokladů“ žádný problém, ale za to důmyslný mechanismus domu ano. Všichni zůstanou uvězněni v Domě hrůzy a ZLO ovládající toto místo si žádá další oběti.



Český název: Návrat do domu hrůzy
Režie: Víctor García
Rok výroby: 2007
Délka: 79 min
Země: USA

Hrají:
Amanda Righetti …(Ariel Wolfe)
Tom Riley …(Paul)
Erik Palladino …(Desmond)
Cerina Vincent …(Michelle)
Steven Pacey …(Dr. Richard Hammer)
Jeffrey Combs …(Dr. Vannacutt)
…a další

Po osmi letech se Víctor García rozhodl oživit děsivou psychiatrickou léčebnu, která si znovu žádá další krev. Moc šancí jsem tomu nedával, protože ani jednička (z roku 1999) mě nějak zvlášť neuchvátila, ale musím nakonec říct – dalo se na to dívat (tedy dalo se to přežít). Tentokrát se tvůrci rozhodli pořádně přitvrdit a tím si samozřejmě získali u mě plusové body. Leč na úkor kvalitního scénáře, hereckého obsazení a speciálních efektů. Všechny drsnější scény mi tu přišli sice účelové (některé byly hodně nápadité), nicméně šlo jen o vyplnění jinak celkem nudného děje. Zas na druhou stranu se tu ale alespoň pořád něco děje a navíc máme šanci vidět i prostory, které tu v jedničce snad ani nebyli (???), ale tak co, logika si tu stejně vzala dovolenou, tak nač se tím více zaobírat. (Jen by mě zajímalo, kam si Ali Larter ten doktorův deník schovala při svém „krkolomném“ útěku z léčebny). 

I já budu patřit mezi ty, jenž tvrdí že Jeffrey Combs zůstal v obou dílech naprosto nevyužitý. Tady sice dostal trochu více prostoru než minule, ale i tak to byla obrovská škoda. Zvláště když zbytek herců podal opravdu slabé výkony. Flashbacky z minulosti rozhodně potěšili – alespoň trochu okořenili zápletku. O něco horší to už bylo s efekty – přestože některé masky stály opravdu za to, tak ty digitální prvky byli hrozné. Myslím tím hlavně krvavé cákance. Pro nenáročného či začínajícího diváka zřejmě paráda, ale zbytek už nad tím jen otráveně zakroutí hlavou. I to je hlavním důvodem, proč se zde prostě nepodařila navodit potřebná atmosféra. 
Přitom prostředí léčebny k jejímu vytvoření přímo vybízelo. Tolik potemnělých uliček, místností, krematorium, vodo léčba, duchové – to všechno být v rukou lepšího režiséra, bychom se nestačili divit. Jenomže García není zas až tak špatný režisér, jen to chtělo zřejmě větší rozpočet a hlavně lepší výběr herců. Prostě a jednoduše mi tu chyběla hlavně mrazivost a ponurost – dva základní hororové prvky. Takže i nadále pro mne zůstává nejlepší klasika z roku 1959. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat