0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 11. 2012

Snow Beast (2011)


Stojí snad za zmizením několika lidí v kanadské divočině „bájný“ Yeti?

Jim Harwood se společně se svou dcerou Emmy (která je z toho celá „nadšená“) a dvěma společníky vydává do kanadské divočiny, aby zde studovali žijící rysy. Jenže po kočkovitých šelmách není ani památky stejně jako po jiných lesních zvířatech. Navíc se od místního rangera Barryho dozví, že se zde nedávno ztratilo i několik lidí. Že by snad skutečně tyto hory obýval Yeti, nebo jde jen o povídačky starých babek a stojí za tím něco úplně jiného?



Režie: Brian Brough
Rok výroby: 2011
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
John Schneider …………………(Jim Harwood)
Danielle Chuchran ………………(Emmy Harwood)
Paul D. Hunt……………………...(Rob)
Kari Hawker ………………………(Marci)
Jason London              …………………….(Barry)
…a další



Tentokrát jsem zabrousil do trochu jiné sféry monster filmů, ale ničeho závratného jsem se opět nedočkal. Po všech těch žralocích a jiných gigantických či zmutovaných predátorech jsem se opět dostal do křížku s bájným sněžným mužem. Bohužel v novodobé historii jsem zatím neviděl nic, co by stálo za větší pozornost a tak se musím uspokojit vzpomínkami na staré časy, kdy scénáře ještě za něco stály. Dneska si točí filmy kdejaký blbec a společnosti se ani neobtěžují investovat větší obnos peněz do efektů. Samozřejmě ne vždy to platí, ale kupříkladu Asylum, Syfy či Nu Image jsou tím zdárným příkladem. Mezi diváky se však najdou i tací, kteří jim každý nový paskvil žerou a tak tito prznitelé mají pořád na chleba.

Díky tomu se nám dostalo příležitosti opět sledovat další nudný film, ve kterém hraje prim snad jen samotná krajina. Prostředí zasněžených hor a lesů bylo opravdu krásné, ale to bylo tak všechno. Mord scény se povětšinu času odehrávají mimo záběry kamery, takže divák si musí vše domyslet, většinou jde jen o náznaky a tak se musíme spokojit s menším cákancem krve (někdy dost digitální kvality). Samotný Yeti sice nevypadá zas až tak zle, ale povětšinu času se musíme spokojit pouze se záběrem na jeho pařáty či oko. Za celou dobu se tvůrci sice snažili několikrát navodit nějakou tu ponurou atmosféru, ale absence větší dávky napětí a slabé herecké výkony vás začnou pochvíli nudit. 

Další promarněná šance natočit něco pořádného? Ani náhodou, dle mého názoru jde u podobných filmů jen o to, aby si díky podobným sračkám zbohatlíci odečetli nějaké ty chechtáky z daní a mohli se prsit, jak podporují film. V Německu se to děje normálně, tak proč ne v USA. Někteří jedinci si možná užijí trochu té srandy, ale já už tenhle kousek vidět znova nepotřebuji. Jen doufám, že nevznikne vzhledem k zakončení další pokračování! Docela mne mrzí, že se John Schneider poslední dobou propůjčuje jen podobným filmům, zas tak špatný herec totiž není. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat