0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2012

Hamiltons, The (2006)

Vypadají jako poklidná americká rodinka,za zdmi jejich příbytku se však odehrává něco strašného...

David, Wendell, Darlene a Francis jsou sourozenci. Po smrti svých rodičů se neustále stěhují. Na první pohled jsou to mírumilovní sousedé, kteří by neublížili ani mouše, ale opak je pravdou. Ve svém sklepení skrývají hrůznou pravdu o svém původu a konají tam nezákonné praktiky na bezbranných obyvatelích. Každý z nich je úplně jiný, ale spojuje nejen to, že jsou příbuzní, ale i neutuchající touha po krvi. Do svého sklepení odvlečou své oběti a tam je později zabijí. Ve sklepě za zavřenými dveřmi je i záhadný Lenny, o kterém se toho moc nedozvíme.


Český název: Hamiltonovi
Režie: Mitchell Altieri, Phil Flores
Rok výroby: 2006
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Cory Knauf ... (Francis Hamilton)
Samuel Child ... ( David Hamilton)
Joseph McKelheer ... (Wendell Hamilton)
Mackenzie Firgens ... (Darlene Hamilton)
Rebekah Hoyle ... (Samantha Teal)
...a další


Film je prvotním počinem bratrů Butcherových, vyšel v produkci After Dark Horror Fest. Jde o nízkorozpočtový film, ve kterém nehrají žádní slavní herci. Od začátku to vypadalo, že by mohlo jít o něco podobného jako Hostel (první scéna tomu celkem nasvědčovala) nebo i lehké napodobení Texaského masakru (vraždící rodinka), ale po celkovém shlédnutí musím říct, že nejde ani o jedno.

Na druhou stranu se mi ale scénář o upírské rodince, která se navenek chová zcela normálně, ale když se objeví v blízkosti krve a změní se v bestie, docela líbí. Tvůrci nám představili trochu odlišné upíry než na jaké jsme zvyklí. Nevadí jim prakticky nic a na světle se pohybují stejně jako my. Jediné, co mě dost zklamalo, bylo konečné odhalení Lennyho, o kterém jsem si celou dobu dělal nejrůznější představy, jaké by to mohlo být monstrum.

Hudební podklad byl pěkně barvitý a ať už to byli písničky nebo jen melodie dost se mi líbily. Co se týče nějakých zvláštních efektů, tak vás asi zklamu. Ono jich moc ve filmu nebylo, protože ani nebyly za potřebí. Herecké výkony byly průměrné, ale celkem zapomenutelné. Jedná se o průměrný film o upíří tématice, něco si vzali autoři z jiných filmů, ale jako celek to ušlo. Některým z vás se to možná nebude líbit kvůli odlišnosti od jiných upířích filmů, ale na mě to dojem udělalo.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat