0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 11. 2012

Hills Run Red, The (2009)

Tyler a jeho přátelé tak moc chtěli vidět tajemný film The Hills Run Red až se stanou jeho součastí. A moc se jim to líbit nebude.
Tyler je nadšenec do hororových filmů. Je doslova fascinován záhadným snímkem The Hills Run Red, který natočil v osmdesátých letech režisér Concannon. Na internetu však koluje pouze nesestříhaný krátký trailer, protože film byl krátce po uvedení do kin zase stáhnut kvůli brutalitě a následně zmizel ze světa stejně jako sám režisér a od té doby jakoby se po nich slehla zem. Tyler je rozhodnutý společně s několika kamarády vyrazit po stopách filmového štábu a navštívit místa natáčení. Chce zjistit nějaké tajemství ze zákulisí a zjistit pravou totožnost vraha zvaného Babyface. Jedinou stopou je krásná Alexa, režisérova dcera, která mu snad může pomoci a snad by mohla mít i kopii filmu. Tím by se jim splnil sen a oni by film viděli celý. Čtveřice se tedy vydává do hlubokých lesů, kde leží opuštěné sídlo režiséra Concannona, místa kde se celý film natáčel. Hororoví nadšenci však brzy zjistí, že jejich dobrodružství se změní v krvavou záležitost a boj o holý život. Babyface totiž není jen filmová postava, ale skutečný vrah, který skrývá svůj znetvořený obličej pod dětskou maskou a je pořád připravený zabíjet. Film The Hills Run Red totiž ještě není dotočený. Pořád se čeká na natočení posledních scén a právě nadešel čas, aby se kamera rozjela naposledy!



Český název: Hory zalité krví
Režie: Dave Parker
Rok výroby: 2009
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Sophie Monk ... (Alexa)
Tad Hilgenbrink ... (Tyler)
William Sadler ... (Concannon)
Janet Montgomery ... (Serina)
Alex Wyndham ... (Lalo)
Danko Jordanov ... (Babyface)
...a další


Režisér Dave Parker si řekl, že dobrých slasherů není nikdy dost a tak se rozhodl natočit svůj vlastní. Nějaké ty zkušenosti už z tohoto žánru má a tak všichni jeho fanoušci netrpělivě očekávali s čímže se to vytasí tentokrát. Po shlédnutí tohoto díla však zůstalo ve spoustě z nich jisté rozčarování. Originalita totiž vyšuměla do prázdna, ale svým způsobem se skutečně podařilo natočit něco, co tady mockrát nebylo. Režisér se pokusil experimentovat hned s několika osvědčenými tématy či způsoby, které se staly ozdobou či zkázou hned několika filmů.
Samozřejmě si nelze nevšimnout podobnosti s několika známými filmy. Stačí jen vzpomenout Blair Witch 2, Texaský Masakr a mnoho dalších. Dave Parker si vypůjčil z každého něco a stvořil z těchto kousků svůj vlastní film. Tím si ovšem vysloužil i dost negativních ohlasů čemuž se nedá divit. A přitom ze začátku to vypadalo, že by se tento snímek mohl stát po dlouhé době další ozdobou slasherového žánru. Při pohledu na nůžky a zrcadlo začala v divácích bujet fantazie a mozkové závity se rozjely na plné obrátky. Jenže během chvíle, jakoby hororová atmosféra zcela ustoupila a do popředí vystoupila teenagerská komedie. Jakmile jsem totiž spatřil herce Tada Hilgenbrinka vzpomněl jsem si na Prcičky a bylo vymalováno. V tu chvíli mé nadšení zcela odpadlo. Navíc se na obrazovce objevily i erotické scény a místo krve a zabíjení jsme sledovali solidní zápichy a striptýzek. Do toho všeho ještě menší lekce jak si připravit heroin a šup zpátky do postele. Herečky se rozhodně nestyděly a jejich poprsí se houpalo pěkně do rytmu. V tuto chvíli jsem se začal už dost nudit, protože po dvaceti minutách jsem neviděl nic, co by stálo za řeč. Naštěstí se tu objevily i vzpomínkové střihy na řádění vraha a to už byla jiná káva. SAW se může jít zahrabat. Taková scénka s háky a stromy stojí určitě za vaší pozornost.
Pořádný náboj dostal film až zhruba po polovině filmu. To se konečně na scéně objeví i sám velký Babyface, který si trošku pohraje s několika maníky a potom se s pečlivostí začne věnovat hlavní čtveřici. V tu chvíli jako bych sledoval úplně jiný film. Konečně ustoupila nuda a začal ten pravý slasher. I když musím se přiznat, že jde o béčkovou záležitost, protože některé scény i efekty působily dost lacině a zřejmě i díky menšímu rozpočtu to nemělo ty správné grády. Honička na statku a následné nemilé překvapení už tak zábavná nebyla, protože se dalo snadno vyčíst jak bude film dále vypadat. Naštěstí se však tady režisér rozhodl trochu poodhalit jak vrahovu minulost, tak i tajemství z natáčení filmu. Diváci tak mají možnost sledovat několik velice vydařených scén, které určitě stojí za shlédnutí.

Do jedné z hlavních rolí byla obsazená nepříliš známá anglická herečka Sophie Monk, která diváky zaujme především svým bujným poprsím než hereckým talentem. To samé se dá říct i o její kolegyni Janet Montgomery, která si zahrála například i ve filmu Wrong Turn 3. Nejznámější tváří je asi bezesporu skvělý herec William Adler jehož si budete pamatovat především z filmu The Mist, nebo Die Hard 2.

Film The Hills Run Red se mohl stát skvělým slasherem, protože potenciál by tady byl veliký, ale kvůli častému kopírování, nepříliš originální zápletce a několika velice nudným pasážím se tak nikdy nestane. Najdeme zde samozřejmě hned několik velice pěkných momentů a solidní masku Babyface, ale to nestačí na víc jak na 60%. Protože kdyby nebylo několika vzpomínkových pasáží a úplného finishe, tak by z toho byla jedna velká nuda. Přesto všechno určitě na tenhle snímek nezanevřu a brzy si jej pustím znovu. Ještě poznámka na konec: počkejte až skončí i titulky- zažijete ještě menší happyend.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat