0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2012

Halloween Night (2006)

Halloweenská párty se v okamžiku promění na hotová jatka…

Chris byl v dětství svědkem nelítostné vraždy své matky. Když se snažil z domu utéct, zasáhla kulka potrubí a žhavá pára navždy znetvořila jeho obličej a ruce. Poté byl zavřen do ústavu pro choromyslné. Nyní již dospělý mladík se rozhodne utéci, ale je nucen zabít své strážné, kteří se mu vysmívali s maskami podobnými těm, jenž měli matčini vrahové. Za každou cenu se chce vrátit do svého rodného domu a naposledy spatřit matčino tělo. Netuší však, že si v domě uspořádala skupina teenagerů halloweenskou párty. Chrise posedne touha dát nevítaným hostům pořádnou lekci a tak rozpoutá vražedné šílenství, které promění celý dům v jednu velkou krvavou lázeň.


Český název: Halloweenská noc
Režie: Mark Atkins
Rok výroby: 2006
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Scot Nery ... (Chris Vale)
Derek Osedach ... (David)
Rebekah Kochan ... (Shannon)
Erica Roby ... (Angela)
Amanda Ward ... (Kendall)
...a další


Přiznám se, že po zakoupení DVD mě doslova omyla hrůza. To když jsem zjistil, že za vším stojí společnost Asylum a já byl už dopředu připravený na odpadní podívanou. Jaké bylo však mé překvapení, když naskočily závěrečné titulky. O žádnou katastrofu se totiž nejednalo a dokonce jsem se tu i celkem dobře zasmál. Přestože je asi všem jasné, že se tvůrci opět nechali inspirovat několika známějšími filmy a výběr herců opět nepatří mezi ten nejšťastnější. Naštěstí tu však máme znetvořeného psychopata, který svým obětem nic nedaruje a brutální show tak mohla v poklidu začít.

Asi nejvíce mě oslovila směsice černého humoru, nahoty a slušných gore scén. Nikdy bych nevěřil, že mnou nepříliš oblíbení Asyláci dokáží natočit něco takového. Především mě zaujal pestrý výběr vražd, kterých zde bylo opravdu hodně. Dokonce i gore patří do kategorie toho vydařenějšího, takže když k tomu připočítám humorné hlášky/situace, které tomu předcházely – byl jsem doslova přikován k obrazovce. Samotný scénář však místy hodně skřípal, jako celková logičnost v chování postav, ale tohle jsem v tomto případě moc neřešil. Hlavně že tekla pořádně krev proudem.

Navíc musím pochválit masku hlavního záporáka, která celkem ušla. Jeho vzhled v někom mohl určitě vzbudit trochu té hrůzy, ale mě se prostě líbil nejvíc ten jeho vyzubený ksicht. Při příliš blízkých záběrech si ovšem nešlo nevšimnout celkové gumovitosti, ovšem při dobrém podsvícení to bylo jiné pokoukání. Na své si zde přijdou i milovníci filmové nahoty, na které se tu podobně jako na krvi vůbec nešetřilo. Hned několik dívek zde ukáže své přednosti a ve dvou případech se to docela slušně zkombinovalo i s velice solidním mordem. Ačkoliv znám mnoho takových, jenž prohlašují, že nahota do filmu nepatří, tak mně to zas až tolik nevadí, když to má svůj účel.

Závěrem bych chtěl říci, že vám tento film sice doporučovat nebudu, ale pokud by jste se na něj přece jenom chtěli mrknout, tak neváhejte. Příznivci béčkových teenagerských vyvražďovaček, plných černého humoru, nahoty a podprůměrných hereckých výkonů si však určitě přijdou na své. Jedna rada nakonec: nikdy nepořádejte nějakou párty v domě, který patří/patřil masovému vrahovi či jinému psychopatovi. Nemáte totiž ani páru, zda si zrovna neodskočí domů trochu si povyrazit!

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat