0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 11. 2012

Hellborn (2003)

Psychiatrická léčebna ve spárech samotného Satana.

Mladý James Bishop odjíždí na stáž do psychiatrické léčebny St. Andrews. Je plný ideálů a chce pomáhat nemocným lidem. Jenže to si vybral špatné místo. Léčebna vypadá z venku pěkně, ale když vstoupí James dovnitř a seznámí se s hlavním doktorem McCortem netuší, že jeho osobní život se změní k nepoznání. Ten ho provede po klinice všemi místnostmi, kde jsou pacienti rozděleni podle chování a brutality. On si vyprosí ty nejtěžší případy v sekci A. Když jednoho dne najde mrtvého pacienta, který ho chtěl před něčím varovat a na jeho těle uvidí zvláštní popáleninu, nespokojí se s pitevní zprávou, že zemřel na selhání srdce. Začne tedy pátrat na vlastní pěst. Podezřívá totiž personál léčebny z nekalých praktik, ale to co objeví, si nedokázal představit ani v těch nejhorších snech. Všude kolem se rozprostírá zlo a James brzy zjistí, jakou moc má samotný Satan!


Český název: Satan
Režie: Philip J. Jones
Rok výroby: 2003
Délka: 98 min
Země: USA

Hrají:
Matt Stasi ... (James Bishop)
Bruce Payne ... (Dr. McCort)
Julia Lee ... (Lauren)
Tracy Scoggins ... (Helen)
Gregory Wagrowski ... (Hadley)
Tommy 'Tiny' Lister ... (Smithy)
...a další


Režisér Jones si zřejmě myslel, že natočí skvělý film z prostředí blázince, který bude strašit diváky v jejich snech. To se ovšem šeredně mýlil. Snímek balancuje na velké hranici amatérismu a spadá do vrstvy céčkových braků. Kdyby se držel hororových osnov, určitě by to vypadalo lépe. Už jen prezentace monstra hned v úvodní scéně filmu byla velká chyba, protože když uvidíte tu hrůzu hned na začátku, kdy příšera i efekty vypadají jako ze seriálu Strážci vesmíru a bát se budou jedině malé děti, vypnete svůj DVD přehrávač.

Příšera a efekty nejsou tím jediným, co je na filmu špatně. Třepotající se kamera, laciné kulisy, tmavé scény, ve kterých najdete mnoho chyb, slabá hudba v podání arizonské skupiny Ph8. A v neposlední řadě otřesné herecké výkony většiny herců.

Bruce Payne je nejznámějším hercem v tomto filmu a zároveň předvedl i nejlepší výkon v rámci možností. Ve filmových vodách se pohybuje už nějaký ten pátek a ve svých filmových rolích hrál hlavně záporné postavy. I tentokrát nebyl žádný svatoušek. Zahrál si ve filmech Howling VI, Necronomicon, Dračí doupě.
Konečný verdikt: mizerné dílo ve všech směrech, kterému doporučuji se vyhnout velkým obloukem.

Hodnocení:

Dávám 10% jen za Paynea a nechápu, jak se mohl propůjčit takové slátanině.

Žádné komentáře:

Okomentovat