0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 11. 2012

Scream 3 (2000)


Již potřetí si Sidney a spol. musí prožít krvavou hoňku s maskovaným zabijákem…
Film Ostří se dočkal již druhého pokračování a Cotton Weary očekává další přísun prašulí do své pokladničky. To však ještě netuší, že se dostal do hledáčku maskovaného zabijáka, který se přes něj snaží dostat k Sidney. Po jeho smrti začnou za záhadných okolností umírat další účinkující a tato skutečnost přivede do filmového studia nejen reportérku Gale a Deweyho, ale nakonec i samotnou Sidney, která se doteď skrývala před veřejností. Vše totiž nasvědčuje tomu, že vrah má nějakou spojitost s dívčinou mrtvou matkou. Hříchy minulosti nyní vyplouvají napovrch a vraždy jen tak rychle nepřestanou. Trojice z Woodsboro se tak musí již potřetí postavit své noční můře, která zřejmě nikdy neskončí…



Český název: Vřískot 3
Režie: Wes Craven
Rok výroby: 2000
Délka: 116. min
Země: USA

Hrají:
Neve Campbell ……………….(Sidney Prescott)
Courteney Cox ………………..(Gale Weathers)
David Arquette………………..,(Dewey Riley)
Liev Schreiber………………….(Cotton Weary)
Patrick Dempsey……………….(Detektiv Mark Kincaid)
Scott Foley……………………...(Roman Bridger)
…a další



Uběhli tři roky a Craven se vytasil s dalším dílem Scream. Tentokrát napsal scénář Ehren Kruger a bylo to poznat. Tato série se opět blíže přiblížila hranici odpadních vod, od které jí zachránili opět jen herecké výkony již osvědčených herců. Nestačil jsem zírat kamže se to poděla ona původní myšlenka oživit slashery a přivést tento subžánr opět na vrchol. Cravena to zřejmě už nebavilo doma se starou a tak se rozhodl pořádně „vyjebat“ s nažhaveným divákem. Natočení o filmu ve filmu by ještě nemuselo být špatné, kdyby se z toho nakonec nezrodila podívaná pro desetiletá děcka, kde hrají prim tajné chodbičky a tentokrát vážně hnusná Courteney (tím myslím svou visáží). Vrah si našel novou hračku, kterou koupil asi u Mattela, rád posílá faxy a rozdává fotky + většina herců (ve vedlejších rolích) mi přišla sjetá. Jediné za co musím tvůrce pochválit, byla replika Woodsboro. No a pokud je tento film označován za zabíječe nudy, tak já teda nevím, protože jsem se u něj povětšinu času nudil jako prase.

Každým dílem začínám mít postavu Sidney stále „radši“. Co si tahle holčina musela už vytrpět. Nejdřív jí odpanil jeden psychouš, potom přihlížela jak druhý zabil jejího nového nabíječe a teď ty vzpomínky na matku…Jsem zvědavý s čím se vytasí čtyřka a kdo zas bude vraždit. Podobně to vidím i u dvojice Gale a Dewey – chudáci už obdrželi tolik ran (ať bodných či střelných), že by z toho jeden pošel a oni pořád ne a ne umřít. Ať jdou Craven a scénáristi do prdele s podobnými chuťovkami. Nevím, jestli se do svých postav zamilovali, nebo jen hrají na divácký soucit, ale já chtěl konečně vidět pořádný masakr. Takhle jsem se zase musel spokojit s vyvražděním několika druhořadých herců a Lance Henriksena (který se tu jen tak mihnul). 

Když už vyprchalo ono původní kouzlo, uchýlili se tvůrci k jakési obdobě akčnosti, kdy postupné budování atmosféry nahradili výbuchy a střelba. Ono to není občas na škodu, ale pokud tomu chybí pořádná dávka napětí a divák se tu až na pár maličkostí nedočká ničeho nového, je to všechno předurčeno k nezdaru. Přitom ze začátku to vůbec nevypadalo špatně a možná kdyby ke konci ubrali trochu páry a především zkrátili stopáž, mohlo to dopadnout lépe. I když této sérii už zřejmě nepomůže ani svěcená voda. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat