0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 11. 2012

Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon, The (2008)

Svým natočením připomíná nějaký trailer či srandovní shot, ale věřte že jde o jeden z nejlepších krátkometrážních snímků roku 2008.

Režisér Richard Gale je ve svém oboru teprve začátečníkem, ale za svou kariéru už stačil natočit dva průměrné thrillery, které udělaly slušný dojem nejen na diváky, ale i filmové kritiky. On se však tentokrát rozhodl jít dost odlišným směrem a natočil krátkometrážní hororový snímek, který se nesmazatelně vryl do paměti všech, kdo ho ještě neznali. V roce 2008 byl tento snímek označen za jeden z nejlepších kraťasů a byl ohodnocen i šesti cenami na různých světových festivalech. Způsobem jakým je podán je těžko popsatelný, protože tohle prostě musíte vidět.



Režie: Richard Gale
Rok výroby: 2008
Délka: 10 min
Země: USA

Hrají:
Paul Clemens ... (Jack Cucchiaio)
Michael James Kacey ... (The Doctor)
Fay Kato ... (TThe Mystic)
Melissa Paladino ... (TThe Girlfriend)
Brian Rohan ... (TThe Murderer)
...a další


Snímek se tváří jako parodie na hororové žánry, natočená je jako trailer či snad směšná ‘‘reklama‘‘ . Máme šanci v něm vidět docela obyčejného chlapíka Jacka, kterému se ze dne na den změní celý jeho život. Jako lusknutím prstů ho začne pronásledovat přízrak v kapuci, který do něj neustále buší čajovou lžičkou. Přízrak ho pronásleduje jak ve dne, tak v noci za každé situace a na jakémkoliv místě. Ať už spí, jí, pracuje či se jen prochází po ulicích. Proto se hlavní hrdina rozhodne situaci řešit, koupí si zbraň a je rozhodnutý svého pronásledovatele zabít. Jak se však brzy přesvědčí jde o nelidský úkol. Přízrak je totiž nezranitelný. A rány lžící začínají být nesnesitelné. Proto se Jack uchýlí k vědmě, aby si od ní nechal poradit. Jenže útoky nepřestávají. Dostává další, další, další a další rány, které jsou čím dál bolestivější. Jack začíná šílet a je rozhodnutý udělat cokoliv. Jenže jde ještě vůbec něco udělat? Kdy to všechno skončí? A skončí to vůbec někdy?

Film staví především na svém komediálním základu, kdy hrdina prožívá absurdní chvíle utrpení, které stále nepřestává. Jeho protivník je neúnavný, nezranitelný a hlavně nezná příčinu, proč si vybral právě jej. Kuriózní jsou i místa, na kterých hrdina napadán (poušť, moře, atd). V celém snímku neuvidíme žádnou vraždu, ale zato pořádnou bláznivou akční podívanou, která je opravdu dobře natočená, kvalitně sestříhaná a hlavně je doprovázena efektní hudbou, jenž se přesně hodí k právě probíhající show. Navíc zde nechybí ani pověstná krev, i když ta je divákovi podávána jen v opravdu malém množství. Zde ovšem platí pořekadlo, že i s malým kašpárkem se dá udělat velké divadlo.

Herecké výkony, jsou na hodně slušné úrovni a samotní aktéři byli vybráni opravdu pečlivě. Přestože jde o neznámé herce, tak předvedli parádní podívanou a pozvedli celkovou kvalitu snímku. Absurdita srčí ze všech směrů, ale měla za úkol diváky především pobavit, a to se myslím povedlo dokonale.

V konečném hodnocení chci jen říct, že jsem se parádně bavil od začátku až dokonce. Nenajdou se zde žádná hluchá místa a já s hrdinou prožíval každou ránu lžící i jeho další útrapy. Navíc se mi líbily pokusy o zbavení se přízraku, které rovněž stavěly na hodně směšném základu. Myslím si, že tento krátkometrážní snímek si u mě najde své místo a rád se na něj podívám znovu.

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat