0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 11. 2012

House of Usher (2009)

První gay horor, který jsem kdy viděl a doufám, že i poslední!
Victor Reynolds přijíždí na návštěvu ke svému příteli Roderickovi Usherovi. Jeho dávný přítel ho požádal o naléhavou pomoc. Po letech mezi nimi přeskočí jiskra a tak si oba užívají společné chvíle po svém. Jenže Victor má z domu divný pocit, který si nedokáže vysvětlit. Jakoby si dům žil svým vlastním životem a jeho obyvatelé něco skrývali. Postupně začne odhalovat děsivé tajemství domu Usherů, které ho může stát život.



Český název: Tajemství domu Usherů
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2008
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Michael Cardelle ... (Victor Reynolds)
Frank Mentier ... (Roderick Usher)
Jaimyse Haft ... (Madeline Usher)
Jack Carlisle ... (Markus)
Taylor M. Graham ... (Danny)
...a další


DVD edice tentokrát opět zabodovala na plné čáře. Od odpadních filmů se přenesla ještě o kus dál, což jsem si už myslel, že už ani nejde. Pokud máte jiné než heterosexuální zaměření, tak věřte, že tohle je něco pro vás. Režisér David DeCoteau poslední dobou nestačí udivovat své fanoušky. Sice nikdy nepatřil mezi top režiséry, ale dokázal natočit několik nadprůměrných filmů. Mezi nejlepší patří tři díly Puppet Master. Jenže poslední dobou to s ním začíná jít hodně z kopce. V jeho filmech se sice pořád objevuje erotika a vášeň - jenže ta homosexuální. Po přihřátém Ring of Darkness (2004) přichází tento gay horor. A to myslím doslova.
Nerad bych byl nařčen z urážení 4% menšiny, ale já s tímto životním postojem nesouhlasím a nikdy souhlasit nebudu. Po shlédnutí tohoto snímku však vidím, že se začaly točit horory i pro ně. Nejhorší ovšem je, že se film chlubí textem ,,Sexy horor na motivy povídky E. A. Poea‘‘. Což je podle mě nehorázná urážka tohoto skvělého spisovatele, protože film kromě jména Usher nemá s touto povídkou nic společného. Jde jen o laciný marketingový tah.
Film stojí na velice špatném scénáři, který postrádá jakýkoliv děj, atmosféru i samotné hororové prvky. Celý film máme šanci sledovat líbající se vyholené chlapy, kteří si občas zajedou do slipů, nebo si jen tak hrají sami se sebou. Nudné dialogy jsou sem tam ozdobené trapnou hláškou, která nemá ani hlavu ani patu. Samotná atmosféra trpěla stejně jako diváci u televizních obrazovek. Za celý film jsem si nevšiml ničeho, co bych mohl považovat za sebemenší náznak hororu. Jediné o čem by se dalo mluvit byly ruce, které šmátraly kolem nahého týpka ve vaně. A co samotná hudba? Tak tu jsem sice párkrát slyšel, ale hodnotit ji nebudu, protože při rychlém přetáčení jsem ji moc nevnímal.

Herecké výkony bych označil za marný boj začínajících pornoherců. Kromě svých vymakaných těl totiž nepředvedli nic, co bych mohl označit za herectví. Jejich ošahávání a cucání opravdu hodnotit nebudu. Moje pozornost se totiž soustředila pouze na herečku Jaimyse Hart, která se nakonec v jedné scéně rovněž odhalila. Jinak ovšem ani její výkon nebyl moc dobrý.

Tomuto filmu se vyhýbejte velkým obloukem. Protože je to absolutní ztráta času pokud se vám tedy nelíbí přiteplený film. Ještě teď lituji těch vyhozených peněz, protože zde opravdu není nic, co bych mohl pochválit.

Hodnocení:
0%

Žádné komentáře:

Okomentovat