0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 5. 2018

Fear Itself: In Sickness and in Health (2008)


Občas je dobré si o vašem protějšku zjistit pár informací dřív, než si ho vezmete. Zvláště znáte-li se jen velmi krátce!


Měl to být její velký den, místo však Samantha začne jen pár minut od svatebního obřadu pochybovat o svém rozhodnutí. Její bratr na svatbu nedorazil, svého nastávajícího Carlose vlastně zná jen velmi krátce a moc o něm neví, navíc ji jedna z družiček donese děsivý vzkaz, který údajně před chvílí předala knězi Chrisovi neznámá žena. Stojí v něm: že „Člověk, kterého si bereš, je sériový vrah“. To jí samozřejmě moc na klidu nepřidalo, ale otázkou zůstává, zda nejde jen o nejapný žert některého ze svatebčanů, nebo dokonce samotných kamarádek. Jenže co když je to pravda a její život je v ohrožení…?




Český název: Podstata strachu 04: Dokud nás smrt nerozdělí
Režie: John Landis
Rok výroby: 2008
Délka: 41 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Maggie Lawson...(Samantha)
James Roday...(Carlos)
Sonja Bennett...(Ruthie)
Christie Laing...(Kelly)
William B. Davis...(Otec Chris)
...a další



Čtvrtý díl Podstaty strachu je v mých očích prozatím jeho nejslabším článkem. Zatím jsem však ještě neviděl všechny epizody. Režisér John Landis rozhodně pro mnohé nebude žádnou velkou neznámou, ale jeho tvorba ni nikdy nepřirostla úplně k srdci. To však neznamená, že by točil špatné filmy. Vždyť některé se dodnes těší docela slušné divácké přízni. Jenže příběh, kterého se ujal, stál již od samotného základu na velmi vratké stoličce. Hororový fanda si ve skutečnosti musí počkat až na samotný závěr, aby alespoň trochu ukojil svá očekávání a potřeby. Celá zápletka se totiž soustředí především na svou dramatickou stránku a strachu hlavní nevěsty z budoucnosti.

Na tom by nebylo nic špatného, ale bylo potřeba vytvořit potřebnou atmosféru a napětí, které nám tu však bylo dávkováno mírou opravdu nepatrnou. Je tu spousta dialogů, ale většina je dost nezáživných, některé situace jsou zbytečně zdlouhavé a jak se následně ukázalo, scénárista měl docela problémy i s logikou. Což je ovšem dost důležitý prvek, pokud si hrajete s podobnou zápletkou, jenž má vyvrcholit (ne)očekávaným zvratem předcházejících událostí. Tady jsem jim však to šokující odhalení moc nesežral. A to byl celkem velký problém. Co na tom, že herecké výkony většiny zúčastněných nebyli zas až tak tragické, no popravdě děvčata mi byla každopádně víc sympatická než jejich mužští protějšci, když místo stupňujícího se napětí, jsem se spíš čím dál víc nudil.

Není však potřeba z toho dělat zas až moc velkou vědu. V každé hororové sérii, nebo seriálu se vždy najde nějaký ten díl, který je slabší než ty ostatní. Třeba se tato epizoda bude někomu líbit, ale já už viděl několik filmů s podobným tématem a tentokrát mě to vůbec neoslovilo. Každopádně to je varování pro všechny, kdo se chtějí brát po krátké známosti. Každý má totiž svá tajemství…

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat