0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 5. 2018

Vamp U (2013)


Tragická smrt jeho lásky zapříčinila, že upír Wayne Gretzky přišel o své tesáky. Příchod nové studentky však ukončil jeho 300 let trvající strádání, jenže další katastrofa je už na obzoru…


Wayne Gretzky patří mezi studenty univerzity mezi nejoblíbenější profesory. Zvláště jeho zábavné přednášky o historii se těší velké popularitě a zájmu. Je to dáno hlavně tím, že většinu z dané látky sám prožil, nebo se osobně znal z historickými postavami, což samozřejmě nikdo netuší. A jak je to možné? Ve skutečnosti je totiž upírem, který posledních 300 let trpí „ztrátou“ svých tesáků a přežívá díky zvířecí krvi. O svou chloubu přišel poté, co se nedokázal ovládnout a zabil svou životní lásku Mary. S příchodem nové studentky Chris se však všechno změní. Mladá dívka je naprostou kopií jeho dávné lásky, no a jak vidno profesor jí není lhostejný. Prožije s ní malý románek a jeho tesáky opět zatouží po čerstvé krvi. Tentokrát se sice Gretzky dokáže ovládnout a dívku úplně nevysaje, ale dojde k další katastrofě. Chris se totiž promění v upírku a začne se vymykat kontrole. Rozpoutá krvavá jatka a během krátké doby se z dívčího spolku stane její „armáda upírek“. Wayne je musí zastavit dřív, než vysají celou univerzitu i nedaleké město. Sám to však rozhodně nedokáže…



Režie: Matt Jespersen, Maclain Nelson

Rok výroby: 2013
Délka: 100 min
Země: USA

Hrají:
Adam Johnson...(Wayne Gretzky)
Julie Gonzalo...(Chris Keller / Mary Lipinsky)
Gary Cole...(Arthur Levine)
Maclain Nelson...(Fred Green)
Matt Mattson...(Tom Slansky)
Alexis Knapp...(Samantha)
...a další


Romantické upířiny rozhodně nepatří mezi moje nejoblíbenější subžánry, přesto jsem chtěl dát tomuto filmu šanci. Už i proto, že mělo jít o hororovou komedii. Jenže jak se následně ukázalo, tentokrát nízké hodnocení napříč internetem nebylo dobré brát na lehkou váhu. Jako celek mě to totiž moc nebavilo, nebylo to ani nějak extra vtipné či zábavné a popravdě jediné co na tom můžu opravdu pochválit, byl samotný plakát. Navíc jsem měl co dělat, abych tu přemrštěnou stopáž vůbec vydržel až do samotného konce.

Ani se moc nedivím, že tvůrcům trvali dva roky, než konečně našli nějakou produkci – když film samotný byl natočen už v roce 2011. Zřejmě bylo všem jasné, že z tohoto žádný velký peněžní vývar nebude ani omylem. Příběh samotný sice úplně tragický nebyl, ale amatéřina z toho smrděla na sto honů. Navíc mi byl hlavní hrdina krajně nesympatický. Narážky na jeho slavného hokejového jmenovce se taky míjely tak nějak účinkem, ale alespoň částečně mi náladu vynahradili ti jeho dva pomocníci a závěrečný boj s pohlednými upírkami.

Herecké výkony většiny jedinců byli dost slabé, ale sem tam vypotili nějakou tu srandovní hlášku, nebo se objevila humorná scénka, u které jsem i zasmál. Kupříkladu při profesorově shledání se svou Mary a následném přiznání, co udělal její dceři. Bohužel zde převládala hlavně trapnost a nuda. Což má samozřejmě za následek i mé nízké hodnocení. Je ale možné, že se tohle prostě někomu bude líbit.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat