0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 5. 2018

Memorial Valley Massacre (1989)


Návštěvníci campu Memorial Valley nemají ani tušení, že se ocitli v teritoriu pošahaného divocha, který se rozhodně neštítí násilí ani vraždy…


Businessman Allen Sangster se rozhodl otevřít camp Memorial Valley, protože se vždy najde spousta lidí, kteří nejraději slaví Memorial Day v přírodě. Panenská příroda, kempování, grilování a nespoutaná zábava, co víc si můžou přát. Jenže již během stavby došlo k několika podivným nehodám a camp není ještě zcela hotový. Ani to však neodradí několik nadšenců, aby si nechali zkazit krásný víkend. Na pořádek v campu má dohlížet jeho syn David, ranger Webster a pomocník Deke. No a ti budou mít brzy plné ruce práce. Nejen že se zde sjela opravdu různorodá směsice lidí, ale v lesích žije někdo, komu se nová společnost vůbec nelíbí. Divoch s podivnou minulostí, jenž hodlá ve svém teritoriu znovu nastolit klid a to i za cenu lidských obětí…



Český název: Masakr v údolí oddechu

Režie: Robert C. Hughes
Rok výroby: 1989
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
John Kerry...(George Webster)
Mark Mears...(David Sangster)
Lesa Lee...(Cheryl)
Jimmy Justice...(Deke)
William Smith...(Mintz)
Cameron Mitchell...(Allen Sangster)
...a další



V době kdy ještě frčela éra videopůjčoven, byl Masakr v údolí oddechu jedním z prvních filmů, které jsem si tehdy přinesl domů. V té době jsem ještě moc slasherů neviděl, takže jsem byl z tohoto kousku docela na větvi. Přičítám to i svému tehdejšímu nízkému věku, protože když se mi nedávno dostal znovu pod ruky, míra nadšení citelně ochabla a já musím dát zapravdu nízkému hodnocení napříč internetem. V porovnání s Pátkem 13, nebo Halloweenem je tohle jen jejich chudý příbuzný. A to doslova po všech stránkách.

Příběh samotný je zcela bez pořádných ingrediencí, které by zachutnali alespoň určité skupině diváků, přestože se zde objeví celkem slušný počet zavražděných. Jenže na vůbec první oběť si musíme počkat bezmála třičtvrtěhodinky a do té doby si musíme vystačit s nudným seznamováním se všemi hlavními i vedlejšími postavami, z nichž většina je naprosto nezajímavých (prostě jen do počtu). Poté měl nastat zvrat v podobě vyprávění smutného příběhu o uneseném chlapci. Jenže ani v tomto případě nenarazili tvůrci na úrodnou půdu, protože ten pobíhající magor z jeskyně stejně moc sympatií nepobral.

Vzhledem k tomu že byl pohřešován snad sedmnáct let a choval se jako naprostý primitiv, jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal expert na moderní techniku, pasti ve stylu Rambo, výbušniny a hlavně byl zřejmě obdařen uměním teleportace. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit všechny ty nelogické prvky a scény, kterými jsme ve druhé polovině obdarováni. Mrtvoly sice začnou přibývat enormní rychlostí, ale žádné opravdu dobré vraždy se tu nedočkáme. Snad jen té se sekerou. Tím pádem samozřejmě trpěla i samotná atmosféra. Spíš mi to v mnoha směrech připomínalo jakousi parodii na slashery, než abych v tom viděl plnohodnotný hororový kousek.

Co se hereckého obsazení týče, tak se tu objevilo hned několik známých tváří. Až se divím, že se k tomu nechaly ukecat. William Smith i Cameron Mitchell zde však přijmuli jen malé vedlejší role a John Kerry to sám utáhnout nemohl. Mark Mears se totiž raději věnoval půvabu Lesy Lee, než svému výkonu, přestože zde hrál jednu z nejdůležitějších postav. Memorial Valley Massacre se tak nikdy nedočkalo žádného většího ohlasu a v dnešní době už to ani nehrozí. Pro mnohé to zřejmě navždy bude jeden z přehlížených filmů a zřejmě po právu. Tohle totiž nemá ani na průměr.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat