0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 5. 2018

Panic at Rock Island (2011)


Na hudebním koncertě se mezi návštěvníky začne šířit smrtící virus, který nakažené doslova vyžere zevnitř…


Obyvatelé Sydney potažmo především tamní omladina se těší na velkolepý hudební koncert, který za několik hodin odstartuje na ostrůvku nedaleko přístavu. Hlavním lákadlem má být známá kapela Cobra Zone. Mladý pár Ari a Zed však nechtějí platit drahé lístky a tak to vezmou přes starou síť kanalizace, která ostrov spojuje s pevninou a záhy se ukáže, že jejich volba odstartuje hotovou katastrofu. V jedné z chodeb totiž narazí na umírajícího muže, který je viditelně nakažen nějakou chorobou nebo virem. Sice se jim podaří vzít hned nohy na ramena, ale virus je přenosný a Zed ho „zatáhne“ mezi ostatní návštěvníky festivalu. Během následujících hodin se virus začne šířit enormní rychlostí a propuká panika. Vláda a armáda je nucena ostrov zcela izolovat, aby se nákaza nešířila dále a to i za cenu, že na něm všichni umřou. Ukáže se totiž, že jde o extrémně nebezpečný virus, na který dosud nebyla oficiálně nalezena protilátka. Nakažení jsou totiž postupně doslova rozežráni zevnitř. Jejich jedinou nadějí je Jim Quinn, státní pracovník a odborník na bezpečnost, jehož děti jsou rovněž na koncertu. I přes nelibost nadřízených se všemožně snaží zjistit původ viru a najít protilátku, což ho přivede k šokujícímu odhalení…



Český název: Panika na Rock Island

Režie: Tony Tilse
Rok výroby: 2011
Délka: 95 min
Země: Austrálie / Nový Zéland

Hrají:
Grant Bowler...(Jim Quinn)
Vince Colosimo...(Hirsch)
Zoe Cramond...(Ari)
Eli Kent...(Zed)
Jessica Tovey...(Nina Quinn)
Dee Smart...(Denny Quinn)
Simone Kessell...(Louise Olsson)
Viva Bianca...(Paige)
...a další


V rychlosti jsem si přečetl stručný popis děje na internetu a tak nějak podvědomě jsem se těšil na podobnou podívanou, jakou byl Cabin Fever. Navíc jde o australsko-novozélandskou tvorbu, kterou mám docela rád. Jenže jsem jaksi přehlédl, že jde o televizní kousek – což ostatně poznáte již v prvních minutách a zázrak se tentokrát nekonal. Nejde o vyloženě špatný film, ale je pravdou, že je zde spousta nedostatků a hlavně samotná zápletka není zrovna moc záživná. Což byla velká škoda, když už zde figuroval zákeřný virus.

Bohužel se ukázalo, že v tomto podání vás spíše unudí k smrti, než abyste se dočkali nějaké záživné podívané. Nečekejte žádné zombie, žádné rozkládající se těla, žádnou pořádnou porci brutální podívané. Jen tu všichni zvrací, následně jim po těle vyraší boláky a těsně před smrtí vykašlou trošku krve. Toť vše přátelé. Tím pádem strašně trpěla i samotná atmosféra, protože o nějakém postupném budování napětí si můžeme nechat jenom zdát. Objeví se tu pár náznaků, ale na tak dlouhou stopáž jich bylo sakra málo. Navíc si nemůžu pomoci, ale kamera a střih rovněž odvedli hodně slabou práci. Místy mě z toho chaotického vizuálního patosu doslova boleli oči.

Co se hereckých výkonů týče, tak ty nebyli vyloženě tragické. Objevilo se tu několik známějších tváří jako Viva Bianca (znát jí můžete ze seriálu Spartacus), nebo Simone Kessell - ta se zase objevila v několika filmech s Herculesem (Kevin Sorbo). Jinak je to ovšem podprůměrná podívaná, která asi příliš diváků nezaujme. Má to několik světlejších chvilek, ale zápory zde převládají na plné čáře.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat