0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 5. 2018

Fear Itself: The Spirit Box (2009)


Spirituální seance můžou být velmi nebezpečné! Ostatně o tom jsme se mohli přesvědčit již několikrát…


Dvě mladé studentky se během Halloweenské noci rozhodnou vyvolávat duchy. Udělají si vlastní spirituální desku a skutečně se jim podaří navázat kontakt s nadpřirozenými silami. Komunikovat s nimi začne duch jejich bývalé spolužačky Emily, která měla před časem spáchat sebevraždu. Jenže během seance se ukáže, že jí měl někdo zavraždit. Což obě dívky zprvu vyděsí, ale posléze se rozhodnou začít pátrat na vlastní pěst. Otec Shelby je totiž policistou a tak se jeho dcera dostane ke spisu Emily. Jenže během následujících dní se začnou kolem Shelby i její kamarádky Beccy dít opravdu podivné věci. Jako by je někdo sledovat a několikrát se je snažil i vyděsit. Navíc obdrží varování, aby nechaly spát, co je už dávno mrtvé. Může být vrahem někdo z jejich blízkého okolí, někdo kdo se dozvěděl, co mají v plánu, nebo si s nimi nadpřirozené síly jen hrají?



Český název: Podstata strachu 11: Seance

Režie: Rob Schmidt
Rok výroby: 2009
Délka: 42 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Anna Kendrick...(Shelby Johnson)
Jessica Parker Kennedy...(Becca)
Mark Pellegrino...(Drake)
Martin Donovan...(Dan Johnson)
...a další



Co by to byl za hororový seriál, kdyby se alespoň v jedné epizodě neobjevila i duchařská seance a duchové. Jenže právě toto téma už je značně vyčpělé a zvláště v televizním podání to mohlo dopadnout dost tragicky. Naštěstí se tak nestalo, protože Rob Schmidt se rozhodl zacílit hlavně na mladší publikum a navíc do toho scénárista přimíchal i nádech detektivky. Diváka sice neohromí příliš ponurá atmosféra, ale několik slibných momentů se tu přece jenom objevilo a hlavně se u toho nebudeme ani moc nudit.

Obě děvčata totiž během jejich pátrání čeká několik podivných situací, při kterých se tu a tam objeví i náznaky napětí. Nebylo to sice nic nervy drásajícího, ale kupříkladu scéna u bazénu, byla vcelku dobře udělaná. Jediné co trošku zamrzí je fakt, že se tady mohlo alespoň malinko přitvrdit. Ale to je věc názoru. Možná by to tomuto kousku spíš ublížilo. I tak je to ale docela stravitelná podívaná, která si své přívržence jistě najde. Co se hereckých výkonů týče, tak ty byly rovněž na průměrné úrovni, ostatně stejně jako celý tento díl Podstaty strachu.

Jedenáctý díl Fear Itself nám tak přinesl poněkud nenáročnou podívanou, který sice nenabídne zrovna originální zápletku, ale alespoň nenudí. Samotný závěr pak taky není nejhorší, jen jste-li rýpalové stejně jako já, tak se vám budou zdát některé věci přitažené za vlasy a zbytečně komplikované (z pozice skutečného vraha). Každopádně si to průměrné zaslouží, protože jsem měl v rámci této série už možnost vidět i o dost horší díly.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat