0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 5. 2018

DarkWolf (2003)


Pokud má vlkodlak chuť se pářit, tak mu raději běžte rychle z cesty!!!


Mladá detektivka McGowan byla právě přidělena do zvláštního policejního útvaru Los Angeleské policie a společně se svými novými parťáky Turleym a Hartiganem vyráží k prvnímu velkému případu. Společně se jim podaří dopadnout nebezpečného motorkáře, ale ten se při převozu promění ve vlkodlaka a Hartigana zabije. Turley jí zasvětí do jejich tajného poslání (lovu vlkodlaků), ale ona mu moc nevěří. Vždyť vlkodlaci jsou jen vymyšlené postavy ve filmech a legendách. Jenže velmi záhy pochopí svůj velký omyl a zaplatí za něj svým životem. Tento vlkodlak totiž není obyčejný – jde o nového prince, který se potřebuje spářit s vyvolenou a založit tak novou rasu. Tou vyvolenou je mladičká servírka Josie, která o svém „poslaní“ nemá ani potuchu, ale vlkodlak je jí už na stopě a zabije každého, koho se v posledních hodinách dotkla (protože na něm zanechala svůj pach). Turley se však o dívce včas dozví a vezme jí pod svou ochranu. Jenže vlkodlak je jim neustále v patách a zanechává za sebou hromadu mrtvol. Jediné co ho může zastavit je stříbrná kulka do oka…



Režie: Richard Friedman

Rok výroby: 2003
Délka: 94 min
Země: USA
Alternativní název: Dark Wolf

Hrají:
Samaire Armstrong...(Josie)
Ryan Alosio...(Turley)
Jaime Bergman...(McGowan)
Andrea Bogart...(Stacey)
Aaron Van Wagner...(Tom)
Kane Hodder...(Vlkodlak)
...a další


S vlkodlačími filmy nějaký zásadní problém nemívám (jako třeba se zombíkama), ale je u nich jeden zásadní problém. Těch opravdu dobrých je jen velmi malé množství a většina z nich byla natočena už docela dávno. Novodobé vlkodlačí kousky totiž za moc nestojí, většina z nich staví na opravdu odporných digitálních efektech (které mi mnohdy pěkně hnou žlučí) a to je i případ tohoto filmu. Efekty však nejsou jedinou slabinou, protože ani samotný příběh + atmosféra za moc nestojí, takže se ani moc nedivím, velmi nízkému hodnocení napříč internetem.

Zápletka jako taková ještě nepatří mezi úplně nejhorší, nicméně způsob jakým nám byla presentována, se dá označit za opravdu slabý (odporný, nudný). Téměř po celou dobu tu nezavadíme o slušnou atmosféru (jen na pár náznaků) a nebýt přítomné nahoty, zřejmě by se spousta lidí ani nedodívala do konce. To taky bylo jediné pozitivní, na co tu hlavně mužská část diváků narazí. Nahých holek tu bylo docela dost, některé byly i pěkné a takový skoro lesbický taneček dvou „modelek“ mně rozhodně dokázal upoutat. To popírat nebudu. Nechybělo erotické jiskření, navíc vše bylo proloženo vlkodlačím mordem – takže v tomto případě si nemůžu stěžovat.

Nicméně po ostatních stránkách to byla vážně bída. Až jsem byl překvapený, že se tu objevilo tolik známých tváří. Kupříkladu Kane Hodder se objevil v roli vlkodlaka – zřejmě proto, že Jason už v té době neplánoval znovu povstat z Crystal Lake a tak mu nic jiného nezbývalo. Steven Williams taky nepatří mezi neznámé herce (ti co viděli Akta X mi to jistě potvrdí), Jaime Bergman si spíš než herečku pamatuji z Playboye a Samaire Armstrong z upířiny Rise: Blood Hunter. Takže po této stránce to rovněž nemuselo být vůbec špatné, jen kdyby scénárista a režisér nebyli takoví „vocasi“. Mezi filmový odpad však tento film rozhodně nepočítám. Znám ještě mnohem horší kousky, ale každopádně souhlasím s tím, že je to vážně docela bídná podívaná.


Hodnocení:
Za ty děvčata dávám 30%.

Žádné komentáře:

Okomentovat