0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 5. 2018

Blood Hook (1986)


Rybářský festival se zvrtne v zoufalý boj o holé přežití…


U jednoho z menších jezer ve Wisconsinu se každoročně pořádá rybářský festival, který vždy přiláká řadu vášnivých rybářů i omladiny, která se spíše než lovu ryb věnuje jiným aktivitám. Což však místním tolik nevadí, pokud u toho nedělají „bordel“. S tím však nesouhlasí tajemný zabiják, který se rozhodne skoncovat s hlukem a navrátit tomuto místu božský klid. Každý kdo se dostane do blízkosti jezera je v následujících hodinách/dnech ohrožen na životě a počet mrtvých, nebo pohřešovaných rapidně vzroste. Policie je bezradná, ale mezi návštěvníky festivalu je i jeden mladík, který se rozhodne všemu přijít na kloub a odhalit vrahovu totožnost…



Režie: Jim Mallon

Rok výroby: 1986
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Mark Jacobs...(Peter van Clease)
Lisa Jane Todd...(Ann)
Patrick Danz...(Rodney)
Sara Hauser...(Kiersten)
Christopher Whiting...(Finner)
Sandy Meuwissen...(Bev D.)
...a další


Společnost Troma tu a tam pomohla několika začínajícím tvůrcům rozjet jejich kariéru, ale většina filmů pod které se podepsala, jako produkční společnost nikdy příliš velkou díru do světa neudělala. Spíš bych řekl, že jim tak trochu pokazili pověst, ale o tu se TROMA nikdy příliš nestarala. Kdo zná jejich vlastní tvorbu, tak ví, že bizarnost, úchylnost a céčkové efekty v jakékoliv podobě byli vždy jejich doménou a i proto si získali tolik přívrženců, kteří jejich filmy zbožňují. Jim Mallon však neoplýval takovou ujetostí a zkušenostmi jako Lloyd Kaufman a Michael Herz, takže v jeho podání si divák moc kvalitní podívané vskutku neužije.

Nevím, možná za to mohla horečka a bolest hlavy, která mě postihla během dnešní noci a drží se mě doteď zuby nehty, ale já si tento kousek tedy moc neužil. Laciných slasherů jsem už viděl celou řadu, ale tady jsem na nějakou kvalitu, nebo nezapomenutelné scény nenarazil téměř vůbec. Herecké výkony většiny zúčastněných byli chabé – však taky pro většinu zúčastněných to byla jejich premiéra, nebo rovnou i derniéra. Párkrát jsem tu zaznamenal několik pokusů o vytvoření alespoň trošku snesitelné atmosféry, ale ta se zde zdržela vždy jen na pár sekund a pak zase zmizela ve tmě, stejně jako náš vrah.

Ten zabíjel opravdu netradičním způsobem – svým prutem, ale většina vražd byla natočena tak lajdáckým a nereálným způsobem, až se mi to začalo hnusit. Chápu, šlo o hororovou komedii, nebo spíše bych řekl parodii na slashery – ovšem i tak si na tom mohli dát více záležet. Popravdě se však ani moc nedivím, že Blood Hook nikdy žádnou díru do světa neudělal a vlastně o něm ani moc lidí nikdy neslyšelo. Rád bych tomu dal alespoň průměr, ale nemám vážně za co…

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat